Main Content

Hamšík iba náhradníkom Neapola? Nezmysel!

piatok, 8. november 2013 09:30 | Autor: Filip Chudý

Hamšík iba náhradníkom Neapola? Nezmysel!
Hamšík iba náhradníkom Neapola? Nezmysel! | zdroj: © TASR

Vo včerajšom zápase Ligy majstrov zvíťazil SSC Neapol nad Olympique Marseille 3:2, čím sa výrazne priblížil k postupu zo skupiny, ale viac zaujalo to, že Marek Hamšík začal zápas iba na lavičke náhradníkov. No netreba hľadať za tým nič prevratné.

Komentár Filipa Chudého

Pre každý klub v Lige majstrov je cieľom postúpiť zo skupiny, pretože to so sebou prináša obrovské finančné zisky. Neapol hral v stredu veľmi dôležitý zápas o postup, pretože s Marseille jednoducho nemohol zaváhať, inak by si prípadný postup výrazne skomplikoval. Preto sa čakalo, že domáci nastúpia v plnej sile, čo sa aj stalo, teda až na malú výnimku. Tou bola absencia Mareka Hamšíka v základnej zostave, čo vyvolalo hneď polemiky o tom, či náhodou Hamšík nestratil svoje postavenie.

A odpoveď je jednoduchá, určite nestratil! Hamšík je už vyše šesť rokov pevnou súčasťou Neapola a bude tomu tak aj naďalej. Že začal jeden zápas dôležitý zápas na lavičke náhradníkov má svoje objektívne príčiny.

Prvou z nich je to, že Hamšíka si Neapol nechce zničiť, veď preto ani nehráva celé zápasy, či do nich v ostatnom čase iba naskakuje. Od zatiaľ poslednej reprezentačnej akcie sa totiž program výrazne nahustil a všetci dobre vieme, že Hamšík sa vtedy liečil, pretože mal zdravotné problémy a tie tak ľahko neodídu, zvlášť v nahustenom programe. Ďalšou vecou, ktorú si treba uvedomiť je to, Rafael Benitez je trénerom, ktorý zostavu obmieňa a to hlavne na ofenzívnych postoch. A dovoliť si to aj môže, pretože Neapol získal v lete veľa dobrých hráčov.

A že sa teraz rozvírila hladina okolo Hamšíka je už skôr aj mediálna hra pred víkendovým šlágrom s Juventusom Turín. Talianske média totiž dobre vedia, že keď vyvolajú otáznik okolo nejakej hviezdy pred veľkým zápasom, tak ľudia sa toho chytia. Preto sa pripravte, že v najbližších hodinách budú chŕliť dohady o tom, či Hamšík bude hrať, alebo nebude. Či stratil miesto v základe, alebo nestratil. Či je zdravý, ale zranený atď.

Robiť poplach z toho, že Hamšík opäť nezačne dva zápasy za týždeň v základnej zostave, hoci keď začne Neapolu prihárať, tak za dve minúty už na ihrisku je, sa mi zdá smiešne. Preto neverte všetkým správam, ktoré k nám putujú z Talianska a následne sa ich niekto snaží prezentovať u nás ako senzácie. Radšej si overte fakty a použite vlastný rozum.

V diskusií sa vyjadrite, či si myslíte o Hamšíkovej „strate“ pozície?