Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (8.11.)

piatok, 8. november 2013 08:20 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (8.11.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (8.11.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

MONTREAL: Držiteľ Norrisovej trofeje pre najlepšieho beka NHL sezóny 2012/2013 P.K. Subban by mal v najbližších dňoch začať rokovať s Montrealom o novej zmluve, ktorá mu vyprší na konci súčasného ročníka.

MONTREAL: Montreal Canadiens zaradí späť na súpisku útočníka Davida Desharnaisa, ktorý jeden zápas strávil na tribúne ako zdravý náhradník.

MONTREAL: Do zostavy „Habs“ sa vracia aj útočník Travis Moen, ktorý pauzoval takmer jeden mesiac pre zranenie.

ANAHEIM: Do zostavy Anaheimu Ducks sa vrátil „fínsky blesk“ Teemu Selänne, ktorý bol nútený podstúpiť dentálnu operáciu po tom, čo ho omylom trafil hokejkou do tváre Luke Scheen z Philadelphie Flyers.

WINNIPEG: Útočník Winnipegu Jets Evander Kane sa pre zámorské médiá vyjadril, že duel proti Chicagu Blackhawks strávil na tribúne ako zdravý náhradník. Tréner Claude Noel však prezentoval názor, že kanadský forward ešte nebol pripravený na nastúpenie do zápasu pre zranenie v dolnej časti tela, ktoré ho sprevádza už niekoľko dní.

EDMONTON: Kouč Edmontonu Oilers Dallas Eakins poprel zámorské špekulácie o možnej výmene ruského útočníka Naila Jakupova.

PITTSBURGH: Zápas New York Rangers – Pittsburgh Penguins nedohral útočník Pittsburghu Pascal Dupuis, ktorý sa z ľadu porúčal po zákroku Matsa Zuccarella, bližšie informácie ohľadom jeho zranenia nie sú známe.

CALGARY: Pre natiahnuté kolenné väzy vynechá útočník Calgary Flames Curtis Glencross šesť týždňov pre natiahnuté kolenné väzy.  

COLORADO: Do zostavy Colorada Avalanche sa vrátil útočník Jamie McGinn, ktorý labovoral so zranením kolena, kvôli ktorému prišiel o predchádzajúce tri zápasy „lavín“.

COLORADO: Vedenie Colorada sa bude musieť v najbližších dvoch týždňoch vyrovnať s absenciou Alexa Tanguaya, ktorému robí problém zranené koleno.

TORONTO: Toronto Maple Leafs podpísalo ročnú zmluvu so stredným útočníkom Jerredom Smithsonom, ktorý v novej sezóne pôsobil na farme „javorových listov“. 34-ročný forward by mal vyplniť dieru na poste centra po tom, čo sa Torontu zranili Dave Bolland a Tyler Bozak.

TAMPA BAY: Tréner Tampy Bay Lightning Jon Cooper oficiálne označil gólmana Bena Bishopa za tímovú jednotku. Americký gólman má v novej sezóne pred svojím konkurentom Andersom Lindbäckom jasne navrch. Ich pomer odchytaných zápasov je 11:4.

KHL

NIŽNEKAMSK: Novou posilou Neftechimiku Nižnekamsk sa stal Maxim Rybin, ktorý novú sezónu zahájil ako hráč Viťazu Podolsk.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

TRENČÍN: Novým trénerom Dukly Trenčín sa stal Milan Staš, ktorý prevezme kormidlo od Dušana Kalábera, ktorého vedenie klubu odvolalo z funkcie.