Main Content

VIDEO: Dacjuk opäť čaroval, obrancovia boli iba štatistami

piatok, 8. november 2013 09:01 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Dacjuk opäť čaroval, obrancovia boli iba štatistami
VIDEO: Dacjuk opäť čaroval, obrancovia boli iba štatistami | zdroj: © TASR

V noci sme boli svedkami viacerých pohľadných gólov, no najviac z nich zaujala fantastická palicová technika Pavla Dacjuka z Detroitu Red Wings.

Ruský forward sa prezentoval krásnym gólom v 32. minúte stretnutia medzi Detroitom Red Wings a Dallasom Stars. Svojím gólom poslal "červené krídla" do vedenia 3:2, keď najprv po veľmi dobrej práci pri mantineli dostal puk na modrú čiaru, kde sa ho zhostili obrancovia, puk však už bol medzitým na hokejke kapitána Henrika Zetterberga, ktorý umnou prihrávkou našiel uvoľneného Dacjuka. Útočník Dallasu Shawn Horcoff sa ho snažil zastaviť, no kým on vysunul hokejku v domnienke, že puk Dacjukovi vypichne, ruský reprezentant za tú dobu stihol spraviť tri kľučky a cez Horcoffa sa presadil ako cez kúžeľ na tréningu, nakorčuľoval si bližšie k bráne a strelou zápästím nedal brankárovi Karimu Lehtonenovi žiadnu šancu. 

V tomto zápase sa však zahanbiť nenechal ani kapitán Dallasu Stars Jamie Benn. Ten skóroval v 25. minúte po krásnej individuálnej akcii, keď sa puku zmocnil vo svojej obrannej tretine a nádherným slalomom cez štyroch hráčov dopravil puk do svätyne Red Wings. 

Dallas napokon na ľade Detroitu zvíťazil 4:3 po predĺžení, keď sa o rozhodujúci gól postaral Rich Peverley 19 sekúnd pred koncom predĺženia.