Main Content

Chárov Boston zdolal v jedinom zápase NHL Pánikovú Tampu

utorok, 12. november 2013 12:05 | Autor: TASR

Chárov Boston zdolal v jedinom zápase NHL Pánikovú Tampu
Chárov Boston zdolal v jedinom zápase NHL Pánikovú Tampu | zdroj: © TASR

New York 12. novembra (TASR) - Hokejisti Bostonu vyhrali v jedinom pondelňajšom stretnutí zámorskej NHL doma nad Tampou Bay 3:0. "

Medvede" rozhodli o svojom triumfe dvoma gólmi v rozpätí 20 sekúnd na konci druhej tretiny, poistku pridal v závere do prázdnej bránky Jarome Iginla.

Slovenský obranca Zdeno Chára bol s takmer 25 minútami na ľade najvyťaženejším korčuliarom Bostonu, pripísal si na konto dve strely a jeden plusový bod. V drese Tampy odohral Richard Pánik viac ako 18 minút a mal jednu "mínusku".

"Hrali sme dobre ako tím a to pomohlo aj mne. Myslím si, že niekoľko z našich najlepších zápasov sme odohrali práve proti Tampe," uviedol brankár domácich Tuukka Rask, ktorý zlikvidoval 28 striel súpera, dosiahol druhý shutout v sezóne a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu. Boston dosiahol už tretí triumf za sebou a v tabuľke Východnej konferencie mu patrí druhá priečka. "Myslím si, že náš tím hrá stále lepšie a lepšie," dodal tréner Claude Julien.

Tampa Bay okrem bodov prišla aj o svoju najväčšiu ofenzívnu hviezdu Stevena Stamkosa. S 23 bodmi najproduktívnejší hráč a so 14 presnými zásahmi i najlepší strelec súťaže narazil v druhej časti po kolízii s domácim Dougiem Hamiltonom do konštrukcie bránky, zranil si pravú nohu a z ľadu ho museli vyniesť na pojazdných nosidlách. Stamkos má zlomenú holennú kosť a musí sa podrobiť operácii. Hosťom sa navyše zranili aj obrancovia Sami Salo a Keith Aulie.

VIDEO: Vážne zranenie Stevena Stamkosa

"Odohrali sme šestnásť zápasov bez toho, aby sa niekto zranil, no dnes nás zmietla snehová guľa. Na vrchole bola maličká, no keď prišla dolu, bola ako lavína. Je to ťažké," povzdychol si tréner "bleskov" Jon Cooper.

 

Sumár:

BOSTON - TAMPA BAY 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Góly: 38. Bergeron (Eriksson, Krug), 38. Paille (Campbell, Bartkowski), 60. Iginla (Lucic, Krejčí). Brankári: Rask - Lindbäck, strely na bránku: 26:28.

Slováci v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 24:19 0 0 0 1 2 2

Richard Pánik (Tampa) 18:22 0 0 0 -1 1 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/