Main Content

Dnešná noc bez Slovákov, Meszároš len na tribúne

štvrtok, 14. november 2013 09:05 | Autor: TASR

Dnešná noc bez Slovákov, Meszároš len na tribúne
Dnešná noc bez Slovákov, Meszároš len na tribúne | zdroj: © TASR

New York 14. novembra (TASR) - Len tri zápasy mala na programe zámorská NHL v noci na štvrtok.

O víťazstve Minnesoty nad Torontom rozhodol hviezdny útočník Zach Parise, ktorý v 56. minúte vyrovnal na 1:1 a potom strelil rozhodujúci gól v nájazdoch. Americký reprezentačný krídelník zaznamenal svoj deviaty gól v sezóne a tradične sršal aktivitou, keď na bránku Maple Leafs vyslal šesť striel. Minnesota prišla v prvej tretine o brankára Niklasa Bäckströma, ktorého nešetrným zákrokom zranil útočník Toronta Nazem Kadri. Ten "zroloval" Fína v bránkovisku a uštedril mu aj úder lakťom do hlavy. Bäckström po ošetrení ešte chvíľu ostal v bránke, ale po pár minútach ju opustil a nahradil ho Josh Harding.

"Utrpel zranenie hornej časti tela," povedal tréner Wild Mike Yeo. Smoliar Bäckström chytal po zranení prvýkrát od 28. októbra, jeho "comeback" trval len 10 minút a 31 sekúnd. Kadri dostal za tento zákrok len dve minúty, hoci do brankára vrazil úmyselne ramenom do hlavy. Útočník Toronta však napokon zápas predsa len nedohral, pretože v 49. minúte dostal trest na 5+DKZ za útok na hlavu Mikaela Granlunda. Minnesota v dlhej presilovke vystrelila len dvakrát, až dve minúty po nej vyrovnal Parise. Minnesota vyhrala piaty z posledných šesť zápasov. Neuveriteľných 36 minút strávil na ľade obranca Wild Ryan Suter, ktorý je najvyťaženejším mužom NHL.

V pennsylvánskom derby vyhrala Philadelphia v Pittsburghu 2:1 a tešila sa z tretieho triumfu v rade. Oba góly Flyers strelil center Brayden Schenn a vybojoval dôležité víťazstvo pre tím, ktorý sa spamätáva po katastrofálnom vstupe do sezóny. Naopak v posledných dueloch sa nedarí Pittsburghu, ktorý prehral tretí zápas po sebe a ani v jednom nestrelil viac ako gól. Výborný výkon v bránke "Letcov" podal Ray Emery a vďaka 30 úspešným zákrokom sa stal prvou hviezdou duelu. "Nie je jednoduché prehrávať. Mali sme dosť šancí, ale chýba nám šťastie v zakončení," povedal kapitán "Tučniakov" Sidney Crosby, ktorý skóroval prvýkrát po ôsmich zápasoch. Hviezdy Pens sa trápia, Crosby dal v posledných 11 zápasoch len tri góly, Jevgenij Malkin čaká na presný zásah už 11 duelov a 20-gólový strelec z minulej sezóny Pascal Dupuis neskóroval 12 duelov po sebe. Víťazstvo svojich spoluhráčov sledoval aj v tomto zápase len z tribúny slovenský obranca Andrej Meszároš.

Fínsky brankár Dallasu Kari Lehtonen zaznamenal svoj 23. shutout v kariére, keď chytil v Edmontone všetkých 22 striel domácich a výraznou mierou sa zaslúžil o víťazstvo 3:0. Stars viedli od 31. minúty po góle Richa Peverleyho, dvoma gólmi do prázdnej bránky v poslednej minúte definitívne rozhodli o víťazstve Tyler Seguin a Antoine Roussel. Dallas vyhral štvrtý z piatich duelov, naopak hokejistom Edmontonu zvlhol pušný prach a na domácom ľade nestrelili gól v treťom zápase po sebe a vytvoril nový negatívny klubový rekord. Oilers doma neskórovali 182 minút a štyri sekundy a na domácom ľade vyhrali len raz zo siedmich duelov. "Je to frustrujúce. Verím, že to čoskoro prelomíme," povedal kapitán Edmontonu Andrew Ference.

sumáre:

MINNESOTA - TORONTO 2:1 po nájazdoch (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 56. Parise (Coyle, Koivu), rozh. nájazd Parise - 28. Raymond (Rielly, Kadri). Brankári: Bäckström (11. Harding) - Bernier.

PITTSBURGH - PHILADELPHIA 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 29. Crosby (Malkin, Jokinen) - 17. B. Schenn (Simmonds), 39. B. Schenn (Downie, Voráček). Brankári: Fleury - Emery, strely na bránku: 31:21.

EDMONTON - DALLAS 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly: 31. Peverley (Jordie Benn, Roussel), 60. Seguin, 60. Roussel (Daley, Lehtonen). Brankári: Dubnyk - Lehtonen, strely na bránku: 22:26.