Main Content

Hokej: Brankár Liberca Melicherčík vychytal v Kladne druhú nulu po sebe

štvrtok, 14. november 2013 12:05 | Autor: TASR

Kladno 14. novembra (TASR) - Druhú nulu po sebe vychytal slovenský brankár extraligového hokejového tímu HC Bílí Tygři Liberec Marcel Melicherčík. Po tom, čo ho pred reprezentačnou prestávkou nedokázali v Liberci prekonať hráči Komety Brna, v prvom zápase po nej v Kladne "vygumoval" domácich rytierov.

"Tri body sú dôležitejšie ako nejaká nula, tie potrebujeme najviac," citoval isport.cz slovenského hrdinu v Kladne, kde jeho zásluhou Liberec vyhral 3:0.

Kým v predchádzajúcich zápasoch Liberec inkasoval pomerne veľa gólov, v posledných dvoch aj zásluhou Melicherčíka ani jeden. "Začali sme hrať, čo sme chceli. Je tam už trocha viac obetavosti, chlapci si líhajú do striel, hráme jednoducho a to nám prináša úspech," povedal o libereckej premene Melicherčík. Je si vedomý toho, že nuly na jeho konte ho budú niečo stáť. "Máme sadzobník, podľa ktorého sa platí po nule, alebo pri hetriku. Chlapcom veľmi rád zaplatím, rád by som to pokojne robil aj každý zápas, len keby sme vyhrávali..."

Viac ako nuly ho však tešia tri body. "Tie sú podstatnejšie, než nejaká nula. Hlavne, že sme to udržali, pretože skôr sme mali zápasy, v ktorých sme to nedokázali dotiahnuť. Teraz hráme super zodpovedne od začiatku až do konca. To je hlavný dôvod, prečo sa darí."

O tom, ktorú nulu bolo pre neho si ťažšie udržať, či tú domácu s Brnom, alebo s Kladnom, si netrúfol uviesť. "To sa nedá jasne povedať," zdôraznil a pokračoval: "Obaja súperi hrali podobne, vytvorili si dosť šancí. Podarilo sa nám vyhrať, potrebujeme zbierať body. Som strašne šťastný, že sa nám to podarilo doma aj vonku, odkiaľ sme ich moc nevozili."

O tom, že by mohol v Kladne vychytať nulu, začal rozmýšľať po ich treťom góle. "Ale tiež som si pomyslel, že je to vlastne už celkom jedno. Keby sme nejaký gól dostali v posledných sekundách, na výsledku by sa nič nemenilo a mali by sme víťazstvo. Takže som sa upokojil, že aj keby to ešte stihli, že sa už nič nestane."

Ťažké chvíle prežil ešte za stavu 0:0, keď hralo Kladno dvojnásobnú presilovku a po Paterovej šanci už bol puk za ním, ale gól z toho nebol. "Úprimne, ani neviem čo sa stalo, sám som sa čudoval, že sa to neskončilo gólom. Puk bol stále v hre, mali sme aj šťastie. Sme vďační, že sa k nám priklonilo, aj keď pri niektorých našich šanciach pri nás nestálo. Ale taký je hokej," uzavrel Marcel Melicherčík.