Main Content

Hokej: HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 3:2 v 21. kole extraligy - sumár, text

piatok, 15. november 2013 20:05 | Autor: TASR

Skalica 15. novembra (TASR) -

HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

Góly: 4. Kropáč, 5. Preisinger, 33. Kutálek - 43. Kútny, 44. T. Klíma. Vylúčení: 5:4 navyše Školiak (Skalica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: D. Konc - Sčensný, Štefík, 1367 divákov

Skalica vstúpila do stretnutia ofenzívne naladená a už po úvodných piatich minútach viedla nad Trenčínom 2:0. Najskôr sa v 4. minúte presadil po Stielerovej prihrávke cez bránkovisko Kropáč a o minútu neskôr poslal Záhorákov do dvojgólového vedenia Preisinger. Bagin nevidel, kadiaľ vyhadzuje počas oslabenia puk z obrannej tretiny, na útočnej modrej ho zachytil Kudrna a jeho prihrávku premenil skalický útočník pohotovo na druhý gól. Hostia z Trenčína mohli v prvej tretine ťažiť z piatich ponúknutých presilových hier, no nedokázali využiť ani jednu, navyše počas jeden početnej prevahy inkasovali. Skalica tak zaslúžene viedla 2:0.

Dukla od začiatku druhej časti zovrela svojho súpera pred Lipovským vďaka dohrávanej presilovke, no Rusnákova strela si nenašla cestu do bránky. V 26. minúte mohol streliť tretí gól Záhorákov Mikéska, jeho dobre mierenú strelu však vytesnil Nagy. O minútu nato zachránila trenčianskeho brankára zasa žŕdka pri presilovkovom zakončení Kuľhu. Skalica sa napokon gólu dočkala v 33. minúte, kedy z ukážkovej spolupráce Vyrúbalíka so Šátekom ťažil strieľajúci Kutálek - 3:0. Trenčania sa síce snažili do druhej sirény dosiahnuť kontaktný gól, Lipovského bránku sa im však dobyť nepodarilo.

Úvod tretej tretiny patril mužstvu trénera Milana Staša. Komínek s Kútnym v 43. minúte ešte nedokázali premeniť svoje šance na gól, no o minútu neskôr sa to druhému menovanému podarilo, keď doklepol puk za bezmocného Lipovského. Dukla sa vrátila do zápasu ďalším gólom o 55 sekúnd neskôr, keď si Tomáš Klíma poradil najskôr s Mikéskom, potom aj s Lipovským a znížil na rozdiel jedného gólu - 2:3. Trenčania boli následne pri chuti. V 51. minúte predviedol Klíma ďalšiu sólovú akciu, tentoraz však mieril len do výstroja skalického brankára. Hostia mali v závere ešte niekoľko možností na vyrovnanie, no ani Kútny, ani Rusnák recept na strelenie tretieho gólu nenašli. Skalica zvíťazila nad Trenčínom 3:2.