Main Content

Bryant a Pierce prekonávali rekordy

štvrtok, 4. november 2010 10:30 | Autor: TASR

Bryant a Pierce prekonávali rekordy
Bryant a Pierce prekonávali rekordy | zdroj: SITA

Najužitočnejší hráč tohtoročnej finálovej série play-off basketbalovej NBA Kobe Bryant sa v piatom vystúpení Los Angeles Lakers v novom ročníku zaskvel vynikajúcim výkonom, keď si v stredu v dueli proti Sacramentu pripísal na konto 17. kariérne triple-double.

Navyše prekonal v počte odohraných minút v zápasoch základnej časti Kareema Abdula-Jabbara, ktorý v drese Lakers strávil na palubovke 37 492 minút. Tridsaťdvaročný rozohrávač sa zjavne dostal do normálnej prevádzkovej teploty po pomalšom rozbehu v prípravných zápasoch a zotavovaní sa z medzisezónnej operácie kolena. "Myslel som si, že sa bude miestami ešte trápiť, kým nájde svoj rytmus. No veľmi skoro sa dostal do svojho optima," zhodnotil hru Bryanta Derek Fisher, strelec 11 bodov, a pokračoval: "Pre mňa je to dobré, som s ním v jednom tíme. Ale nie je to dobré pre našich súperov." Bryantove úlohy v tíme už niekoľko rokov nie sú také všestranné ako v jeho začiatkoch, za posledných päť sezón je toto iba jeho druhé triple-double. Posledné zaznamenal v januári 2009 taktiež proti kalifornskému súperovi, miestnemu rivalovi Clippers. Lakers sú zatiaľ aj vďaka nemu bez prehry na čele Západnej konferencie, v stredu si poradili s Kings 112:100. Najbližšie sa im v piatok do cesty postavia hráči jediného kanadského tímu v súťaži z Toronta, ktorí v stredu prehrali v Utahu 108:125.

Nezdolané sú v súťaži už iba tri tímy, okrem obhajcu titulu je to aj Atlanta a New Orleans. Hawks v stredu vyhrali nad Detroitom 94:85, Hornets si poradili so súperom v Houstone v pomere 107:99. Obaja ich súperi sú na opačnom konci tabuliek konferencií - jediní v súťaži bez víťazstva.

Tesné zápasy sa hrali v Bostone a Denveri. V Colorade sa predstavili Texasania z Dallasu a o víťazovi rozhodli až posledné momenty duelu. Dallas sa vo vyrovnanom priebehu stretnutia zväčša držal mierne pred svojím súperom, no v závere Nuggets dokázali stav vyrovnať a dostali sa aj do vedenia. Mavericks sa ale spamätali a napokon o všetkom rozhodla trojka Carona Butlera, ktorý ju vyslal z rúk veľmi rýchlo po prevzatí prihrávky od Dirka Nowitzkého. Trojbodové vedenie dokázali domáci za približne 120 sekúnd skresať iba o dva body - 101:102. Smutným hrdinom zápasu bol pritom Carmelo Anthony, ktorý síce strelil 20 bodov, no najdôležitejšia strela mu vypadla z koša. "Je to ťažko stráviteľné. No tak to proste je - niektoré strely tam padnú, niektoré nie. V takomto zápase to ale zamrzí. Máte šancu vďaka tej strele vyhrať, vidíte loptu v obruči, ona však vyskočí von," zúfal si po zápase 26-ročný krídelník.

V Bostone vyrovnaný priebeh stretnutia s Milwaukee vyústil až do predĺženia. Na túto noc nezabudne Paul Pierce. Nielenže sa dostal cez magickú hranicu 20 000 bodov v kariére, navyše svojimi dvanástimi bodmi v predĺžení pomohol Celtics k štvrtému víťazstvu v sezóne - 105:102. "Bolo to pre mňa veľmi emotívne. V tých momentoch sa mi veru ťažko prehĺtalo. Nevidíte často hráča, ktorý nastrieľa toľko bodov v jednom jedinom tíme. Pred piatimi rokmi by som si to nevedel ani predstaviť," zhodnotil svoj míľnik Pierce, ktorý celkovo nastrieľal Bucks 28 bodov.

Výsledky stredajších stretnutí zámorskej basketbalovej súťaže NBA:


Atlanta - Detroit 94:85
New Jersey - Charlotte 83:85
Orlando - Minnesota 128:86
Philadelphia - Indiana 101:75
Boston - Milwaukee 105:102 po predĺžení
Houston - New Orleans 99:107
Denver - Dallas 101:102
Utah - Toronto 125:108
Phoenix - San Antonio 110:112
Golden State - Memphis 115:109
LA Clippers - Oklahoma City 107:92
Sacramento - LA Lakers 100:112
© WEBNOVINY