Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (23.11.)

sobota, 23. november 2013 10:26 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (23.11.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (23.11.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

FLORIDA: Slovenský forward Floridy Panthers Tomáš Kopecký podľa všetkého bude musieť nútene vynechať niekoľko dní pre zranenie zápästia, ktoré mu po strete s centrom Edmontonu Oilers Boydonom Gordonom znemožnilo pokračovať v zápase svojho mančaftu.

SAN JOSE: Útočník San Jose Sharks Brent Burns sa po zranení, ktoré ho pripravilo o trinásť duelov sezóny 2013/2014, vrátil do zostavy „žralokov“ a hneď sa uviedol jedným gólom v súboji proti Tampe Bay Lightning (5:1).

EDMONTON: Edmonton Oilers zapísal na listinu voľných hráčov bitkára Stevea MacIntyrea. Na súpisku „olejárov“ bol dopísaný Luke Gazdic z Dallasu Stars, ktorého „hviezdy“ zapísali na waiver list.

ANAHEIM: Do Anaheimu Ducks sa z Calgary Flames sťahuje forward Tim Jackman, ktorý bol kanadským tímom vymenený za šiestu voľbu v budúcoročnom drafte.

CALGARY: Šiesta draftová voľba v roku 2014 sa v Calgary dlho neohriala. Manažment klubu ju vymenil do Dallasu Stars za krídelníka Lanea MacDermida.

KHL

OMSK: Do zostavy Avangardu Omsk sa po zranení vrátil útočník Štefan Ružička, ktorý do ruského celku zavítal z Ufy výmenou za krajana Tomáša Záborského.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

TRENČÍN: Trenčianska Dukla sa v ďalšej časti sezóny bude musieť zaobísť bez skúseného útočníka Róberta Petrovického, ktorý sa dohodol na novom kontrakte s pražskou Slaviou.

VÝSLEDKY 23. KOLA:
HKM Zvolen – ŠHK 37 Piešťany 1:5
HC Košice – HC’05 Banská Bystrica 4:1
HK 36 Skalica – MsHK Žilina 3:2
HK Poprad – Dukla Trenčín 5:4 po predĺžení
HK Nitra – MHC Mountfield Martin 3:1