Main Content

ANALÝZA: Jekaterinburg - HC Slovan Bratislava (24. 11.)

nedeľa, 24. november 2013 01:45 | Autor: Dávid Lech

ANALÝZA: Jekaterinburg - HC Slovan Bratislava (24. 11.)
ANALÝZA: Jekaterinburg - HC Slovan Bratislava (24. 11.) | zdroj: © TASR

Slovan sa po úspešnom súboji na ľade Jugry Chanty-Mansijsk presunul do Jekaterinburgu, kde odohrá svoj druhý zápas v štvorzápasovej sérii na klziskách súperov.

Zápas začína o 12:00 hod!

Zverenci trénera Anatolija Jemelina sa nedávno predstavili na ľade Slovana. Bratislavčania zvíťazili 3:1 a hráči Avtomobilistu pokračovali v nepresvedčivých výkonoch aj v ostatných zápasoch. Momentálne ťahajú negatívnu sériu piatich prehier v rade. Prepadli sa z postupového siedmeho miesta a momentálne okupujú s 37 bodmi deviatu priečku.

Túto nepriaznivú sériu porážok sa bude snažiť zvrátiť český gólman Jakub Kovář, ktorý patrí medzi najvyťaženejších brankárov Kontinentálnej hokejovej ligy. V ročníku 2013/2014 nastúpil do 25 zápasov, udržal si 91,9% úspešnosť zásahov a v priemere inkasuje 2,45 gólov na zápas. Tímovou dvojkou je Jevgenij Lobanov, ktorý v novej sezóne nastúpil zatiaľ do siedmich stretnutí.

Obrane Jekaterinburgu šéfuje Fín Sami Lepistö, ktorý je zároveň so štrnástimi bodmi za štyri góly a desať asistencií najproduktívnejším bekom svojho tímu. Elitným zadákom je taktiež Švéd TobiasViklund, ktorý je s ice-timeom 19:57 druhým najvyťaženejším hráčom tímu po spomínanom Lepistövi (20:08).

Najproduktívnejším hráčom tímu a zároveň najlepším strelcom je Fjodor Malychin (11+12), ktorý je jednoznačne najlepším hráčom ruského klubu. V súčasnosti má však „hluché“ obdobie. Už tri zápasy sa bodovo nedokázal presadiť. Na Malychinovo výborné výkony nadväzuje AntonLazarev. 23-ročný krídelník má na svojom konte 21 kanadských bodov.  Obrana Slovana si bude musieť dávať veľký pozor aj na agilného Alexeja Simakova či Arťoma Černova.

Súpiska Avtomobilistu Jekaterinburg:
Brankári: Jakub Kovář, Jevgenij Lobanov, Ivan Farafonov
Obrancovia: Andrej Antonov, Ilja Antonovskij, Tobias Viklund, Sergej Gusev, Vladislav Jegin, Nikolaj Žilin, Jegor Žuravľov , Sami Lepistö, Dmitrij Megalinskij, Viktor Postnikov, Jevgenij Rybnickij
Útočníci: Andre Deveaux, Sergej Demagin, Igor Jemelejev, Alexej Jefimov, Stanislav Žmakin, Ilja Krikunov, Anton Lazarev, Eduard Lewandowski, Fjodor Malychin, Dmitrij Popov, Alexej Simakov, Alexander Strelcov, Anthony Stewart, Jevgenij Fjodorov, Arťom Černov

Zverenci českého kouča Rostislava Čadu budú chcieť pokračovať v sérii troch víťazstiev proti svojmu dnešnému súperovi. Vlani svojho súpera zdolali 1:03:1 a rovnakým výsledkom zvíťazili aj v piatok 15. novembra.

Slovanisti strácajú na postupové ôsme miesto do play-off ešte desať bodov a tak sa musí kolektív okolo kapitána Milana Bartoviča snažiť tento náskok čím skôr zmazať. Slovanu s 33 bodmi zatiaľ patrí predposledná priečka v Západnej konferencii.

Dobrú formu má gólman Jaroslav Janus, ktorý kvalitný výkon predviedol na ľade Jugry Chanty-Mansijsk a do štatistík si po 27 bezchybných zákrokoch pripísal čisté konto. V sezóne 2013/2014 odchytal dovedna 17 duelov. V priemere inkasuje 2,69 gólov na zápas a jeho percentuálna úspešnosť zásahov sa zatiaľ zastavila na 89,7%.

V defenzíve by nemalo dôjsť k žiadnym zmenám a do zápasu by mala nastúpiť tradičný poltucet zadákov v zložení Škoula, Sersen, Kutlák, Sigalet, Štajnoch, Mojžíš.

V útoku by sa mal podľa všetkého objaviť aj útočník Branko Radivojevič, ktorý pre zranenie vynechal už štyri zápasy, no jeho zdravotný stav sa natoľko zlepšil, že so svojimi spoluhráčmi odcestoval na štvorzápasový trip. Bodový prídel sa bude očakávať od najproduktívnejších hráčov Michela Miklíka, Milana Bartoviča či Čecha Tomáša Netíka, ktorý je najlepším strelcom „belasých“.

Úvodné vhadzovanie dnešného stretnutia sa vhodí o 12:00 hodine. Zápas môžete sledovať na obrazovkách televízie Sport2.
Po tomto súboji čaká na hokejistov Slovana tradičná denná pauza a vzápätí súboj na ľade favorizovanej Astany.

Náš tip

Avtomobilist Jekaterinburg sa nepotýka s dobrou formou. V posledných piatich dueloch hráči Avtomobilistu odchádzali z ľadu so zvesenými hlavami. Slovanu sa darí. Okrem vysokej domácej prehry s Astanou 2:6 od reprezentačnej prestávky zbiera predovšetkým výhry. Zo štatistického hľadiska je favoritom domáci celok, z pohľadu aktuálnej formy majú navrch Slovanisti. Veríme, že zverenci trénera Čadu nebudú odchádzať z ľadu bez bodu a odporúčame si v našej tipovacej lige tipnúť X2 s kurzom 1,57