Main Content

NHL: Chára a Sekera skórovali vo vzájomnom súboji, asistencia Tatara (3)

nedeľa, 24. november 2013 08:05 | Autor: TASR

New York 24. novembra (TASR) - Dvaja slovenskí hokejisti sa strelecky presadili v noci na nedeľu v zámorskej NHL a obaja v dueli Boston - Carolina (3:2 pp). Domácim Bruins pomohol gólom k triumfu ich kapitán Zdeno Chára, v drese hostí skóroval jeho krajan Andrej Sekera. Zo Slovákov bodoval v dvanásťzápasovom programe ešte útočník Detroitu Tomáš Tatar, jeho asistencia však neodvrátila prehru Red Wings s Ottawou 2:4.

Chára v súboji s Hurricanes v presilovke štvrtým gólom v ročníku vyrovnal v 15. minúte na 1:1 a odpovedal tak na zásah Sekeru, ktorý rovnako v početnej výhode v 6. minúte otvoril skóre duelu. Pre obrancu "hurikánov" to bol piaty gól v sezóne. V predĺžení rozhodol o výhre domácich David Krejčí. Tatar mal prsty v otváracom zásahu duelu Detroit - Ottawa, keď jeho strelu v presilovke tečoval pred súperovou bránkou spoluhráč Darren Helm.

výsledky:

Boston - Carolina 3:2 pp (za domácich Chára 1+0 - za hostí Sekera 1+0), Winnipeg - Minnesota 2:3 pp a sn, Toronto - Washington 2:1 pp a sn, Montreal - Pittsburgh 3:2, Detroit - Ottawa 2:4 (za domácich Tatar 0+1), Philadelphia - NY Islanders 5:2, St. Louis - Dallas 6:1, Nashville - NY Rangers 0:2, Phoenix - Anaheim 2:4, Vancouver - Chicago 1:2, Los Angeles - Colorado 0:1 pp, San Jose - New Jersey 2:1

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná o výsledky posledných dvoch zápasov