Main Content

Ideálna zostava 18. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 25. november 2013 08:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 18. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 18. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Už poznáme jesenného majstra, keďže Slovan už po víťazstve nad Žilinou nemôže nikto predbehnúť. Naopak, Nitra predbehla Dunajskú Stredu a už nie je posledná. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Dušan Perniš (Nitra) – Iba druhýkrát v sezóne si Nitra dokázala udržať čisté konto, čo bol prvý základ úspechu. Z Perniša vyžarovala istota, pomohla mu obrana, preto s výnimkou Peňaškovej strely nemusel čeliť vážnej hrozbe. Dobre si postavil aj žrde a prihral po výkope na gól Cléberovi. Mimochodom, bola to jeho druhá asistencia a je tak druhým najlepším prihrávačom v nitrianskych farbách v tejto sezóne.

Obrancovia

Erik Sabo (Trnava) – Tento pôvodom stredopoliar začal nastupovať na krajoch obrany a nejde mu to na nich zle. Tentoraz to bola prvá strana, no hostia ho defenzívne nepreverili. V nudnom prvom polčase zaujali iba jeho nevydarené nožničky, ale za začiatku druhého už skóre stretnutia otvoril. O chvíľu pridal z pokutového kopu aj druhý gól, no ďalší už nekopal, preto sa k hetriku nedopracoval.

Nicolas Gorosito (Slovan) – Nie nadarmo sa o ňom tvrdí, že je najlepší stopér v lige. Aj proti Žiline vyhral snáď všetky osobné súboje, veď Žilina sa takmer nedostala do šance, hoci v druhom polčase hrala s výraznou podporou vetra, čo ešte sťažovalo stopérom prácu. Na začiatku zápasu on sám oveľa viac ohrozil Krnáča v bráne hostí, ako to bolo vo zvyšku zápasu pred Putnockým.

Martin Černáček (Myjava) – Hoci to po výsledku 0:3 moc nevyzerá, tak pravdou je to, že domáca Dunajská Streda mala opticky navrch v celom zápase. Lenže to Myjave absolútne vyhovovalo, lebo tak mohla využiť dve svoje veľké zbrane. Z pevnej obrany, ktorú opäť dirigoval kapitán Černáček, vyrážala do smrtiacich protiútokov. A keď už hráči DAC dvíhali ruky nad hlavy, tak Černáček odkopol loptu z bránkovej čiary.

Jakub Holúbek (Trenčín) – Zápas v Trenčíne bol spočiatku nudný a domáci neškodní. Preto prišlo už v prvom polčase k preskupeniu radov. Holúbek sa stiahol na post ľavého obrancu, čo síce nerozprúdilo domácu hru, ale neskôr sa Holúbek výrazne podieľal na dvoch góloch. Najprv po jeho dobrom rohu v skrumáži skóroval Malec a pred štvrtým gólom skvele vysunul za obranu van Kessela, ktorý následne nabil Malecovi.

Stredopoliari

Gino van Kessel (Trenčín) – Tento Holanďan sa chcel rozlúčiť s trenčianskym publikom vo veľkom štýle, čo sa mu aj podarilo. Po skvelom Kleščíkovom pase oklamal Sekuliča a prepálil ruky Tofiloského. Strelil aj druhý gól a na jeden ešte prihral Obrancov Košíc občas kľučkami privádzal do zúfalstva. Uvidíme, kam budú smerovať ďalšie kroky tohto kmeňového hráča Ajaxu Amsterdam.

Viktor Pečovský (Žilina) – V Bratislave na Pasienkoch pripomínal terén skutočné pasienky, ale až po tom, čo po ňom prejde stádo kráv tam aj naspäť. Na tomto sa prakticky nedal hrať futbal, hoci Pečovský to dokázal. Domácich vedel ukážkovo zastavovať, rozhadzoval skvelé lopty, nebál sa hrať, len všetko malo jednu chybu krásy, nemal si s kým prihrať a sám zápas vyhrať nemohol.

Štefan Pekár (Myjava) – Keď sa v lete upiekol jeho prestup z Ružomberka do Myjavy, tak určite nikto nečakal, že to až takto vypáli. Pekárovi našli Myjavčania miesto, keď nenastupuje úplne na hrote útoku a hlavne mu dali dôveru, ktorú spláca. Pred zápasom v Dunajskej Strede dal v sezóne päť gólov, čo bol rovnaký počet ako za predchádzajúce roky v Corgoň lige. Ale DAC-u strelil premiérový hetrik, čím ho poslal opäť na posledné miesto tabuľky.

Ramiro de Oliveira Hiago (Senica) – Brazílsky krídelník prišiel na Záhorie pred sezónou, keď zaujal v drese klubu Arapongas, ktorý sa pripravoval v našich končinách. A Hiagovi zatiaľ najviac vyšiel domáci zápas s Ružomberkom. V ňom si pripísal dva góly po dvoch pekných strelách. Pri prvej mal šťastie, že lopta sa odrazila od žrde do brankárovho chrbta a odtiaľ do brány. A pri druhom ukážkovo využil zlé Lešňovského postavenie.

Útočníci

Róbert Vittek (Slovan) – Keby Slovan nemal Vitteka, tak by teraz Žilinu určite neporazil. Na hroznom teréne sa stratila technická prevaha hráčov domácich, ale nestratil sa Vittek. Síce nedostával dobré lopty, ale keď už jednu dostal, tak ju hneď využil. Skvele si prebral loptu od Halenára a s prehľadom otvoril skóre. Pred druhým gólom ukázal ako sa má správať hrotový útočník tentoraz v hĺbke poľa, keď krížnym pasom rozbehol Milinkoviča a následne Žofčák všetko dokončil víťazným gólom.

Tomáš Malec (Trenčín) – Keď sa už domáci tréneri nemohli pozerať na trenčiansku hru, tak v 38.minúte poslali na hrot útoku Maleca. Ten sa im odvďačil v druhom dejstve, keď zo skrumáže pretlačil loptu do brány na 3:0 a o chvíľu po peknej strele upravil na 4:0. Bol to jeho už desiaty gól v sezóne, hoci dosť zápasov vynechal, alebo iba do nich naskakoval z lavičky.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.