Main Content

FUTBAL: Slovan si odváža z Bystrice jeden bod

piatok, 5. november 2010 19:30 | Autor: TASR

Futbal - Corgoň liga 2010/2011 - 15. kolo:

FK Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava 0:0
ŽK: 14. V. Gajdoš, 31. Pich - 18. Bagayoko, rozhodovali: Vlk - Slyško, Lieskovský, 1720 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Boroš - Pleva, Adámik, Marek Hlinka, Brašeň - Pečovský - M. Pančík, V. Gajdoš (66. Uškovič), T. Hučko (89. Laksík) - A. Hesek, Pich

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Saláta, Dosoudil, Pečnik - Žofčák, Guédé, Grendel, Štepanovský (55. Ivana) - M. Kuzma (75. Kordič), Šebo (36. Halenár)

Na Štiavničkách sa hralo v príjemnom futbalovom počasí. V zápase sa domáci hráči chceli s trénerom Karolom Markom rozlúčiť víťazstvom a v prvom polčase mali miernu územnú prevahu. Do šance sa však ako prví dostali hostia. V 10. min zaujala strela Žofčáka zo šestnástky, ale lopta šla nad brvno. Dukla hrozila z väčších vzdialeností, alebo z pravého rohu šestnástky, strely Plevu, Picha a Pančíka sa však neujali. Vynikal najmä Pečovský, ktorý v 28. min poslal pekný center na Picha, ale kanonier Dukly neuspel pred Putnockým. Do najväčšej šance sa Pich dostal v nadstavenom čase prvého dejstva, keď mu loptu posunul do šestnástky Pančík. Brankár Slovana jeho dobre mierenú strelu k žrdi stihol ešte vytesniť.

Po zmene strán mali viac z hry hostia, ktorí nebezpečne hrozili. Do prvej šance sa dostal v 51. min po Pančíkovej chybe Guédé, ale slovanistovi zmaril koncovku Hlinka. Na opačnej strane vynikal najmä aktívny Pich, ktorý v 61. min po hlavičke Heseka zamestnal Putnockého dobrou strelou z hranice šestnástky. Slovanisti hrozili, v 64. min bol po rohu v dobrej šanci Saláta, no jeho hlavičku na čiare chytil domáci Boroš. V nadstavenom čase ešte domáci zatlačili Slovan, ale gól napokon nepadol a duel sa skončil bezgólovou remízou.
© WEBNOVINY