Main Content

KHL: Pokovič po víťaznej premiére s Minskom: "Čaká nás veľa práce"

nedeľa, 24. november 2013 22:05 | Autor: TASR

Minsk 24. novembra (TASR) - Slovenský tréner Ľubomír Pokovič má za sebou prvý zápas na poste hlavného trénera tímu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Dinamo Minsk, v ktorom jeho zverenci zvíťazili nad Metallurgom Magnitogorsk v nedeľu 3:1.

Po trojbodovom zápise proti tretiemu tímu Východnej konferencie znížilo Dinamo náskok bratislavského Slovana v tabuľke tej Západnej na rozdiel šiestich bodov. K cennému triumfu prispel gólom aj slovenský útočník Tomáš Surový.

Ľubomír Pokovič stál celý zápas pri mantineli a svojich hráčov odtiaľ aj koučoval. "Museli sme nastúpiť bez Kaľužného, ktorému lekári nedovolili hrať, hoci chcel. Vedeli sme, že nás čaká ťažký duel a tak tomu aj bolo. Ďakujem tímu, že dokázal zdolať súpera, s ktorým sa ťažko počas zápasu drží krok. V závere to pred našou bránou 'horelo', ale nepustili sme kľúčových hráčov súpera do šancí," uviedol po stretnutí na oficiálnej stránke bieloruského tímu Pokovič.

Vedenie Dinama Minsk odvolalo trénera Alexandra Andrievskeho v sobotu, následne poverilo vedením tímu jeho doterajšieho asistenta Ľubomíra Pokoviča. "Ešte v sobotu ráno som o ničom nevedel. Nečakal som to, no keď som sa to dozvedel, cítil som obrovskú zodpovednosť ako za mužstvo, tak aj za výsledky. Na štadión však vždy chodí veľa ľudí, je to zodpovednosť aj voči nim," povedal k trénerskej výmene 53-ročný Pokovič.

Bývalý asistent Glena Hanlona pri reprezentácii Slovenska prebral mužstvo v stave, keď patria jeho výsledky k najhorším v lige. Dinamo kleslo na poslednú štrnástu pozíciu v Západnej konferencii a až nedeľňajším víťazstvom prelomili nelichotivú, šesťzápasovú sériu bez výhry. Hráčov bieloruského celku teraz čakajú pod vedením Ľubomíra Pokoviča určité zmeny. "Každý tréner má svoje metódy. V prvom rade musíme zlepšiť tréningový proces, ktorý bude mierne odlišný. Po návrate zranených hráčov nás čaká veľa práce," uviedol smerom k najbližším dňom Pokovič.

ky lt