Main Content

Slovan utŕžil v KHL historický debakel, ale dobre mu tak ...

pondelok, 25. november 2013 08:30 | Autor: Filip Chudý

Slovan utŕžil v KHL historický debakel, ale dobre mu tak ...
Slovan utŕžil v KHL historický debakel, ale dobre mu tak ... | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého

Sezóna v KHL sa prehupla do svojej druhej polovice, pričom Slovan je v tabuľke Západnej konferencie stále druhý od konca. Preto musia belasí naháňať každý bod, čo aj začali v ostatných zápasoch robiť. V bráne sa konečne chytil Janus, čo sa prejavilo aj na pozitívnych výsledkoch v minulých dňoch. Slovan tak zacítil vôňu play-off, hoci treba povedať, že stále iba z poriadnej diaľky. Lenže, keby tieto výsledky neuhral, tak by ani ten závan vyraďovacích bojov k nemu neprišiel, naopak, sen o play-off by bol už rozplynutý.

No aj tak si stále myslím, že Slovan na postup do druhej časti sezóny nemá. Tvrdil som to mesiac pred ligou, na jej začiatku, po prvých zápasoch, v tretine súťaže a aj teraz v jej polovici. No musím dodať, že som aj tak milo prekvapený, čo Slovan predvádza, teda presnejšie povedané, maximálne iba polovica jeho kádra a realizačný tím. Títo ľudia by si zaslúžili tiež plat tých ostatných, ktorí sa iba evidentne vezú. A tá druhá skupina by ešte mala platiť, že sa môže hrdiť titulom hráč a funkcionár takejto prestížnej súťaže.

Myslím, že vôbec nemusím menovať, pretože kto má oči otvorené, tak veľmi dobre vie, kto hviezdi a kto iba hniezdi na svojom teplom miestečku.

Preto mi je úprimne ľúto, že niekto kto sa snaží, musí doplácať na neschopnosť niekoho iného, no to sú nevýhody kolektívneho športu. Druhou stránkou veci sú sústavné problémy pri výjazdoch Slovana na zápasy, ak totiž niekto vidí amaterizmus nad sebou, tak k nemu aj ľahko skĺzne, zvlášť, ak to má v krvi.

Aj to sa určite podpísalo pod historický debakel Slovana, keď v Jekaterinburgu dostal „osmičku.“ Nie, teraz sa určite nebudem Slovanu posmievať, práve naopak. Poukážem na jednu starú športovú pravdu. Radšej prehrať raz 10:0 a 9-krát vyhrať o gól, ako raz niekomu naložiť a potom o gól prehrávať. A keď si pozrieme výsledky Slovana v ostatnom období, tak Slovan práve také víťazstvá zbieral. Tentoraz proste prišiel iba zápas blbec, aký prísť musel. A pre Slovan nebude zlé, ak bude mať raz za dlhý čas takúto smolu v jednom zápase, no iba za predpokladu, že on si svoje šťastie rozloží na viac zápasov.

Samozrejme, týmto sa nedá úplne vymazať takýto hanebný výsledok. Slovan je najstarší klub v KHL, čiže všetci by si mali v jeho radoch uvedomiť, že nemôžu špiniť klubovú značku. Ale je tu otázka, na ktorú treba hľadať odpoveď. Je pre Slovan naozaj takou veľkou hanbou debakel 8:1, ak si to porovnáme s odvedenou dlhodobou „prácou“ niektorých hráčov a funkcionárov?

V diskusií sa vyjadrite, aký máte odpoveď na uvedenú otázku vy?