Main Content

Corgoň liga: V predohrávke 15. kola remíza Banskej Bystrice so Slovanom

piatok, 5. november 2010 19:52 | Autor: TASR

Corgoň liga: V predohrávke 15. kola remíza Banskej Bystrice so Slovanom
Corgoň liga: V predohrávke 15. kola remíza Banskej Bystrice so Slovanom | zdroj: SITA

V piatkovej predohrávke 15. kola privítala Banska Bystrica úradujúceho vícemajstra Slovan Bratislava. Na lavičke Banskej Bystrice sa po posledný krát predstavil tréner Karol Marko, ktorý odchádza trénovať do českej Gambrinus ligy. Kvalitnému stretnutiu chýbali góly, keďže ani jednému tímu sa nepodarilo skórovať. Prečítajte si súhrn zápasu v tomto článku.

FK Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava 0:0

ŽK: 14. V. Gajdoš, 31. Pich - 18. Bagayoko, rozhodovali: Vlk - Slyško, Lieskovský, 1720 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Boroš - Pleva, Adámik, Marek Hlinka, Brašeň - Pečovský - M. Pančík, V. Gajdoš (66. Uškovič), T. Hučko (89. Laksík) - A. Hesek, Pich
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Saláta, Dosoudil, Pečnik - Žofčák, Guédé, Grendel, Štepanovský (55. Ivana) - M. Kuzma (75. Kordič), Šebo (36. Halenár)

Na Štiavničkách sa hralo v príjemnom futbalovom počasí. V zápase sa domáci hráči chceli s trénerom Karolom Markom rozlúčiť víťazstvom a v prvom polčase mali miernu územnú prevahu. Do šance sa však ako prví dostali hostia. V 10. min zaujala strela Žofčáka zo šestnástky, ale lopta šla nad brvno. Dukla hrozila z väčších vzdialeností, alebo z pravého rohu šestnástky, strely Plevu, Picha a Pančíka sa však neujali. Vynikal najmä Pečovský, ktorý v 28. min poslal pekný center na Picha, ale kanonier Dukly neuspel pred Putnockým. Do najväčšej šance sa Pich dostal v nadstavenom čase prvého dejstva, keď mu loptu posunul do šestnástky Pančík. Brankár Slovana jeho dobre mierenú strelu k žrdi stihol ešte vytesniť.

Po zmene strán mali viac z hry hostia, ktorí nebezpečne hrozili. Do prvej šance sa dostal v 51. min po Pančíkovej chybe Guédé, ale slovanistovi zmaril koncovku Hlinka. Na opačnej strane vynikal najmä aktívny Pich, ktorý v 61. min po hlavičke Heseka zamestnal Putnockého strelou z hranice šestnástky. O tri minúty mohol ísť do vedenia Slovan, keď po rohu triafal loptu hlavou Saláta a Boroš s problémami zasahoval na čiare. Futbal sa hral hore-dolu a v 69. min sa dostal do šance opäť Pich. Teraz mu loptu poslal z ľavej strany Brašeň a kanonier Dukly znovu stroskotal na Putnockom. Hostia z Bratislavy mali silné tri minúty od 74. do 76. min. Najprv Pečnik z diaľky narobil Borošovi problémy, potom po rohu Halenára zblízka Saláta mieril tesne vedľa odkrytej banskobystrickej bránky a následke z hranice šestnástky nebezpečne strieľal Ivana. Dukla pohrozila až v samom závere. V 87. min Hesek priťukol loptu Pančíkovi, ktorý spoza šestnástky lobom takmer trafil pravý roh Putnockého svätyne. V nadstavenom čase Dukla zatlačila hostí do defenzívy, ale gól pre potešenie odchádzajúceho trénera Marka napokon nedokázala streliť.

Hlasy trénerov po zápase:
Karol Marko (tréner Banskej Bystrice): "Bolo to kvalitné stretnutie. Obidve mužstvá chceli hrať futbal, zápas mal dobré nasadenie. Vedel som, že hostia nastúpia na nás s presingom a budú hrať veľmi dobre kombinačne a rýchlo. My sme boli prvých 25 minút trochu v útlme, potom to z mojich hráčov spadlo. V závere sme mali obrovskú šancu, ktorú však Pich zle riešil. V druhom polčase nám trochu odišiel stred ihriska, Slovan nás často prečísloval a vytváral si šance. Ku koncu sme však zapli aj my a myslím si, že tomuto zápasu svedčí konečný nerozhodný výsledok. Chýbal tomu možno gól. Som spokojný, pretože treba zobrať do úvahy aj to, s akým súperom hráte."
Karel Jarolím (tréner Slovana Bratislava): "Videli sme kvalitné stretnutie, bolo to z oboch strán hore-dolu. Oba tímy chceli dnes vyhrať. Z našej strany bol lepší druhý polčas, v prvom sme sa do hry toľko nedostali. V ňom mala Dukla územnú prevahu. Mali sme dobrú príležitosť Žofčákom, chýbalo však lepšie zakončenie. Naopak v závere prvého dejstva mala Banská Bystrica z rýchleho protiútoku stopercentnú šancu. Podržal nás brankár Putnocký. Po prestávke sme však boli lepším tímom, vytvorili sme si dosť gólových príležitostí, škoda, že sme žiadnu z nich nepremenili."