Main Content

NHL: Tatar a Sekera víťazne, Zetterberg s 700. bodom v kariére - text, hlasy (3)

pondelok, 25. november 2013 09:05 | Autor: TASR

New York 25. novembra (TASR) - Dvojica slovenských hokejistov sa predstavila v dvoch nočných zápasoch zámorskej NHL a obaja sa po ich skončení tešili z výhier svojich tímov. Detroit s útočníkom Tomášom Tatarom triumfoval v Buffale 3:1, Tatar si však svoje bodové konto nerozšíril, keď počas 13:21 minútového pobytu na ľade sa prezentoval troma strelami.

Sabres sú najhorší tím v lige, na konte majú len 11 bodov z 25 zápasov a ťahajú sériu štyroch prehier. Proti favoritovi ale bojovali, Cody Hodgson dostal domácich do vedenia, potom však hostia otočili. Po návrate zo zranenia slabín sa vrátil vo veľkom štýle švédsky útočník Daniel Alfredsson, ktorý sa gólom a asistenciou podieľal veľkou mierou na triumfe hostí. Na začiatku druhej tretiny vyrovnal Darren Helm, no Sabres mali šancu ísť opäť do vedenia, ale Steve Ott nepremenil trestné strieľanie. O triumfe potom Detroit rozhodol v záverečnej tretine, pri víťaznom góle Johana Franzena si asistenciu pripísal kapitán hostí Henrik Zetterberg, pre ktorého to bol jubilejný 700. bod v NHL. Na konte má v 739 zápasoch 273 gólov a 427 asistencií. "Daniel Alfredsson hral skutočne dobre. Je veľmi šikovný, vie ako má hrať. Nevie, či bol spokojný s tým, ako mu išli nohy, ale podľa mňa je táto formácia spolu s Helmom a Abdelkaderom výborná, lebo odvádza veľa dobrej roboty," povedal kouč víťazov Mike Babcock.

Nebodoval ani obranca Caroliny Andrej Sekera pri víťazstve Hurricanes doma nad Ottawou 4:1. S 23:08 minútami, ale po Justinovi Faulkovi (24:12) patril k druhému najvyťaženejšiemu domácemu hráčovi. Sekera si pripísal tri plusové body a na súperovho brankára vyslal dve strely. Skóre otvorili hostia hneď na začiatku zápasu vďaka Jasonovi Spezzovi, ktorý si dorazil vlastnú strelu, ale Carolina im už potom streliť gól nedovolila. Sama dala štyri, pričom troma gólmi v prostrednej tretine zápas rozhodla. Podieľal sa na tom najmä brankár Cam Ward, ktorý kryl 35 striel a prvýkrát vyhral po tom, ako pre zranenie vynechal 10 zápasov. Troma bodmi (1+2) potiahol k výhre spoluhráčov aj Eric Staal. Hurricanes prerušili sériu štyroch prehier. "Cam tam urobil niekoľko skvelých zákrokov. To chlapcov naštartovalo a vzali sme si výhru," povedal tréner domácich Kirk Muller.

sumáre:

BUFFALO - DETROIT 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Góly: 8. Hodgson (Stafford) – 21. Helm (Alfredsson, Abdelkader), 52. Franzen (Zetterberg, Kronwall), 60. Alfredsson (Franzen). Brankári: Miller - Gustafsson, strely na bránku: 22:34.

CAROLINA - OTTAVA 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)

Góly: 24. Dwyer (J. Staal, Faulk), 27. Ruutu (E. Staal), 30. Lindholm (E. Staal, Faulk), 58. E. Staal (Malhotra) – 2. Spezza (Zibanejad). Brankári: Ward - Lehner, strely na bránku: 37:36.

Slováci v akcii:

Andrej Sekera (Carolina) 23:08 0 0 0 (3) 2 0

Tomáš Tatar (Detroit) 13:21 0 0 0 (0) 3 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o text a hlasy