Main Content

Na Západe nič nového: Liga majstrov v starých koľajách

streda, 27. november 2013 14:51 | Autor: Jakub Mihálik

Na Západe nič nového: Liga majstrov v starých koľajách
Na Západe nič nového: Liga majstrov v starých koľajách | zdroj: © TASR

Liga majstrov vstupuje do svojej záverečnej fázy. Najprestížnejšiu klubová súťaž na svete každý rok doplnia nové, hladné a ambicióne tímy, no ani tento rok sa im prelom nepodarí. Na zozname postupujúcich totiž figurujú opäť staré známe mená.

Komentár Jakuba Mihálika


Na začiatku sezóny som s nádejou písal o tom, že táto sezóna by mohla byť prelomovou pre tímy z menších líg. Vstup do skupinovej fázy tomu aj naznačoval. Hoci plzeňská Viktorka schytala atraktívny, no neprechodný žreb, „menšie“ tímy druhé, či tretieho sledu mali šancu na postup. Taký San Sebastian predvádzal kvalitné výkony, no chýbali im góly, a tak majú chudobný jeden bod, s ktorým nepostúpia ani do Európskej ligy. V skupine B Kodaň asi dva týždne pomýšľala na postup a Galatasaray naň pomýšľa ešte dnes, no pri súčasnej forme Juventusu a dominancii Realu je jasné, že aj v tejto skupine postúpi očakávané duo Real – Juventus.

Napínavou je aspoň skupina C, kde o postup bojuje Pireus a Benfika, no oba tímy sú už matadormi európskych trávnikov, a úprimne, až na účasť Vlada Weissa v drese Olympiakosu, nikoho nezaujímajú. A mohli by sme pokračovať. Bayern so City ovládajú skupinu D, keď CSKA a Plzni dovolili až 3 body z jedného vzájomného zápasu východoeurópskych tímov. Chelsea napriek dvom švajčiarskym výbuchom,  bez problémov postúpi  a nezopakuje hanbu z minulého roka. Steaua z rovnakej skupiny ako Chelsea, svoje veľkohubé vyhlásenia nechala niekde na ceste cez Drakulovu Transylvániu, z klubov na východ od európskej špičky sklamala aj Austria.

Ani skupiny, kde sa očakávala nejaká zmena, nepotešili. V „barcelonskej“ skupine to dlho vyzeralo na to, že dvojica Ajax-Celtic vyšachuje veľké AC Miláno, no stačila chvíľka nepozornosti a doteraz tápajúci Rossoneri sú už opäť na postupovej priečke. Nový gigant Neapol v prvom kole sfúkol Borussiu a zdalo sa, že 100 miliónov eur dokáže spraviť vietor na európskej scéne a Neapol bude môcť poraziť aj Borussiu aj Arsenal. Po včerajšku je za nami päť kôl a Neapol potrebuje zázrak v podobe debaklu do siete Arsenalu. Zabudnite.

Nech sa teda dívam na tabuľky jednotlivých skupín, ako chcem, vidím na postupujúcich priečkach opäť tie isté mená klubov. Masochisti, ktorí pravidelne držia palce trpaslíkom v súboji s futbalovými kolosmi, si tak pravdepodobne túto sezónu musia nechať zájsť chuť. Na futbalovom Západe totiž nič nové...