Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.11.)

štvrtok, 28. november 2013 10:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.11.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.11.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CHICAGO: Vedenie Chicaga Blackhawks poslalo na farmu útočníka Jeremyho Morrina, ktorý na súpiske uvoľnil miesto slovenskému krídelníkovi Mariánovi Hossovi.

MINNESOTA: Rozsah zranenia Zacha Parisea z Minnesoty Wild je známy. 29-ročný krídelník má problémy s chodidlom.

COLORADO: Do zostavy Colorada Avalanche by sa mal tento týždeň vrátiť forward Matt Duchene, ktorý laboroval so šikmými brušnými svalmi.

DETROIT: Švédsky obranca Jonathan Ericsson predĺžil s Detroitom Red Wings svoj súčasný kontrakt o šesť rokov v hodnote 25,5 miliónov dolárov.

NY ISLANDERS: Vedenie New Yorku Islanders by chcelo vystužiť defenzívne rady. V zámorí sa najviac špekuluje o príchode jedného z trojice Nikita Nikitin (Columbus Blue Jackets), Alec Martinez (Los Angeles Kings) či Dmitrij Kulikov (Florida Panthers).

OTTAWA: Zadák Ottawy Senators Sergej Gončar odohral svoj 1200. zápas vo svojej kariére v NHL. Na túto métu dosiahol ako tretí Rus v histórii. Pred ním sa to podarilo iba Sergejovi Fjodorovovi a Alexejovi Kovaljovovi.

CAROLINA: Gólman Rick DiPietro ukončil pôsobenie na farme Caroliny Hurricanes v Charlotte Checkers, kde za mesiac odchytal päť zápasov, z toho štyri neúspešne. Jeho percentuálna úspešnosť zákrokov sa zastavila na 84,6%, v priemere inkasoval 5,18 gólov za zápas.

VANCOUVER: Útočník Vancouveru Canucks David Booth si pravdepodobne najmä osobného trénera korčuľovania, ktorý by mu mal pomôcť dostať sa do hernej pohody.

KHL

KAZAŇ: AK Bars Kazaň opúšťa útočník Chris Bourque, ktorý do KHL prišiel pred novou sezónou z Bostonu Bruins.

VLADIVOSTOK: Novou akvizíciou Admiralu Vladivostok sa stal útočník Alexander Avcin, ktorý nováčika KHL prichádza posilniť z Lokomotivu Jaroslavľ.

NOVOSIBIRSK:

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

MARTIN: Hokejisti z Martina zvíťazili na ľade slovenskej „dvadsiatky“ 4:3 po samostatných nájazdoch a do tabuľky si pripísali dva body.