Main Content

KHL: Avangard Omsk - HC Slovan Bratislava 4:2 - sumár, text

štvrtok, 28. november 2013 16:05 | Autor: TASR

Omsk 28. novembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo svojom poslednom vystúpení na štvrtom tripe sezóny v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) na ľade Avangardu Omsk 2:4 a nepriaznivú sériu natiahli už na tri zápasy. "Belasí" sa tak nedokázali otriasť z predchádzajúcich debaklov s Jekaterinburgom 1:8 a Astanou 1:6 a v 30. dueli tohto ročníka si pripísali už sedemnástu prehru.

Zverenci trénera Rostislava Čadu od začiatku ťahali za kratší koniec. Prvý gól inkasovali počas presilovky z hokejky Kurjanova, v závere úvodnej tretiny zvýšil na 2:0 Širokov. Omsk dominoval aj v druhej časti, ktorú taktiež okorenil dvoma presnými zásahmi z hokejok slovenského legionára Ivana Baranku a Popova. Slovan sa presadil až v závere duelu, keď v 48. minúte skóroval Netík a v 56. upravil na konečných 2:4 Bakoš.

"Belasých" teraz čaká štvorzápasová domáca šnúra. V pondelok 2. decembra o 19.00 h privítajú Severstaľ Čerepovec a potom si postupne zmerajú sily so SKA Petrohrad, Lokomotivom Jaroslavľ a Atlantom Mytišči.

Avangard Omsk - HC Slovan Bratislava 4:2 (2:0, 2:0, 0:2)

Góly: 13. Kurjanov (Ljamin), 20. Širokov (Kurjanov, Kuľaš), 22. Baranka (Popov), 35. Popov (Kosticyn) - 48. Netík (Bartovič), 56. Bakoš (Sersen). Rozhodcovia: Kadyrov, Anisimov - Meňšich, Čubykin, vylúčení: 9:11, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 6780 divákov.

Zostavy:

Avangard Omsk: Kostin - Kuľaš, Pivcakin, Baranka, Blaťák, Gončarov, Ljamin, Poleščuk - Kosticyn, Siomin, Kazakov - Perežogin, Popov, Ružička - Ivanov, Kurjanov, Širokov - Kalinin, Žerebcov, Berdnikov - Baďukov

Slovan Bratislava: Janus – Sersen, Mojžíš, Škoula, Mihálik, Štajnoch, Brejčák, Sigalet - Bartovič, Bližňák, Netík – Radivojevič, Ölvecký, Miklík – Hudáček, Kukumberg, Bakoš – Matoušek, Šťastný, T. Mikúš - Daňo

Hokejisti Slovana Bratislava sa už v 3. minúte museli brániť početnej výhode, následne si zahrali presilovku aj oni, ale bez úspechu. Potom to už bola jednoznačná záležitosť domácich hráčov. Avangard dostal puk do siete v 8. minúte, no rozhodcovia ho správne neuznali pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. Omsk si to vynahradil v 13. minúte, keď v záverečných sekundách využil presilovku po vylúčení Šťastného. Ljamin tvrdo vystrelil a puk dorazil za Janusov chrbát Kurjanov - 1:0. Domáci dominovali aj v ďalších minútach a vypracovali si niekoľko veľkých šancí, no Janus držal hostí nad vodou. V závere tretiny mu však vôbec nepomohli obrancovia. Brankár "belasých" zlikvidoval dve čisté príležitosti súpera, jeho spoluhráči však ani na trikrát, keď mali puk na hokejkách, ho nedokázali vyhodiť a tak Širokov zvýšil na 2:0.

Tretí zásah do bránky hostí prišiel hneď po prestávke. Presadil sa jeden z dvojice slovenských legionárov v drese Avangardu Ivan Baranka, ktorý okamžite po vyhratom buly tvrdo vypálil a jeho rana si našla cestu do siete - 3:0. Blízko gólu bol aj jeho krajan a spoluhráč Štefan Ružička, ale obe jeho šance zlikvidoval Janus. Najlepší hráč Slovana na ľade sa vyznamenal aj pri následnej presilovke, keď zneškodnil pokus Popova. V 35. minúte prišiel ďalší gól do siete hostí. Avangard počas presilovky 5 proti 3 roztočil v útočnej tretine neuveriteľný kolotoč, na konci ktorého si Kosticyn s Popovom dvakrát vymenili puk cez bránkovisko a druhý menovaný ho zasunul do siete. "Belasí" sa dostali pred mladého brankára Omsku Kostina až v závere tretiny, ale väčšie šance si nevypracovali. Ich nemohúcnosť dominoval aj pomer striel po dvoch tretinách 28:7 pre Omsk.

Slovan si od 43. minúty zahral ďalšiu presilovku, ale ani v nej nič poriadne nevymyslel. "Belasí" sa predsa len presadili v 48. minúte, keď vyšla rýchla akcia Bartoviča s Netíkom - 4:1. Záver duelu ešte zdramatizoval Bakoš, ktorý v 56. minúte prestrelil domáceho gólmana Kostina, no hostia už viac nepredviedli a tak si zo štvrtého tripu na súperových klziskách odniesli domov iba dva body.