Main Content

Ibrahimovič berie Ligu majstrov útokom, PSG tajne sníva o triumfe

štvrtok, 28. november 2013 16:18 | Autor: Erik Tejedi

Ibrahimovič berie Ligu majstrov útokom, PSG tajne sníva o triumfe
Ibrahimovič berie Ligu majstrov útokom, PSG tajne sníva o triumfe | zdroj: © TASR

Útočník parížskeho Saint-Germain Zlatan Ibrahimovi sa po zranení Ronalda vyšvihol s 8 gólmi až na vrchol tabuľky najlepších strelcov Ligy majstrov. Síce ju zdieľa s portugalským kanonierom no to nič nemení na fakte, že PSG s Ibrom v tejto sezóne šliape ako dobre namazaný stroj.

Po neúspešnej baráži švédskej reprezentácie na majstrovstvá sveta 2014 existovali obavy o morálke Zlatana Ibrahimoviča. Strata brazílskeho šampionátu však skôr posilnila ego slávneho „Ibru“ a v posledných dvoch zápasoch mala za dôsledok až štyri góly.

Najskôr hetrikom pokoril v Ligue 1 Stade de Reims 3-0 a neskôr v domácom Parku Princov otvoril skóre proti Olympiacosu po milimetrovom centri van der Wiela. PSG skóroval ešte raz v závere, vďaka čomu „Le Parisiens“ opäť nestratili body a prvé miesto už majú isté.

Na otvorenie skóre potreboval „Ibracadabra“ len sedem minút, čím strelil svoj tridsiaty deviaty gól v stom vystúpení v Champions League. Bývalý forvard AC Milána, Barcelony či Interu už v tejto sezóne strelil osem gólov za 5 zápasov, čím sa vyrovnal madridskému Cristianovi Ronaldovi. K tomuto počtu mu však výrazne dopomohol krídelný obranca Gregiry van der Wiel, ktorý mu včera asistoval už na štvrtý presný zásah! Vďaka tomu je tretím najlepším asistentom (najviac má Wayne Rooney so šiestimi asistenciami).

Gregory van der Wiel sa margo Ibru vyjadril takto: „Je Ibrahimovič najlepším hráčom základných skupín? Dalo by sa povedať, že áno. Skóroval už veľa krát, takže hrá veľkú úlohu v našom úspechu. Pre tento tím je veľmi dôležitý. Je to veľká osobnosť a úžasný hráč. Má veľa kvalít a ako človek je rovnako dobrý. Sme veľmi radi že ho máme v tíme.“

Ďakujem vám, ďakujem vám, ďakujem vám,“ boli Ibrahimovičove slová, ktorý sa z tlačovej konferencie hnal s veľkým úsmevom.

Aj keď je to veľa priestotu pre diskusiu o tom, či Ibrahimovič skutočne zatienil Ronalda v základných skupinách, nemožno poprieť, že má grandióznu formu s ktorou ho ťažko niekto

zastaví. Aj keď bol často kritizovaný za svoje príliš vysoké ego a namyslenosť, v tejto sezó-

ne skuťočne umlčal svojich kritikov.

Až na výnimku úvodného zápasu s Olympiakosu na Karaiskakisovom štadióne Ibra zakaždým skóroval a na pôde Anderlechtu strelil dokonca štyri góly! Ďalší z nespočetne veľa zápasov, v ktorom Švéd ukázal svoje kvality. Našli sa dokonca aj takí domáci fanúšikovia, ktorí mu tlieskali a to napriek debaklu 0-5.

V minulej sezóne sa Parížania dostali až do štvrťfinále, kde nestačili na katalánsku Barcelonu. Ambície zverencov Laurenta Blanca sú však v tejto sezóne vyššie, a v kuloároch sa šepká dokonca o víťazstve.

Samozrejme, že máme ambície skončiť ešte lepšie ako v minulej sezóne. Nebude to ľahké, ale myslím, že tento tím môže vyhrať. Máme silný tím a aj keď naozaj nemáme strach, neradi by sme sa stretli s tímami ako Bayern Mníchov, Real Madrid či FC Barcelona.,“ dodal ku koncu van der Wiel zamýšľajúci sa nad blížiacim sa žrebom osemfinálových dvojic.