Main Content

V Nashville vydarený návrat Bryzgalova, 300. gól D. Sedina

piatok, 29. november 2013 11:05 | Autor: TASR

V Nashville vydarený návrat Bryzgalova, 300. gól D. Sedina
V Nashville vydarený návrat Bryzgalova, 300. gól D. Sedina | zdroj: © TASR

New York 29. novembra (TASR) - Kontroverzný hokejový brankár Iľja Bryzgalov zaznamenal vydarený návrat do NHL, keď v drese Edmontonu Oilers výraznou mierou prispel k víťazstvu 3:0 na ľade Nashvillu Predators.

Ruský gólman hral za "olejárov" po prvý raz od začiatku zápasu a zastavil 33 striel domácich, pričom ho vyhlásili za prvú hviezdu večera v hale Bridgestone arena.

Len jedenásť dní potom, čo sa z pozície voľného hráča dohodol na spolupráci s Oilers, a sedemmesačnej absencii v NHL, Bryzgalov zažiaril. Debutoval v novom drese už síce v pondelok proti Chicagu Blackhawks (1:5), ale tam striedal odvolaného Devana Dubnyka. Pri svojom prvom štarte v zámorskej profisúťaži od 25. apríla, keď bol ešte hráčom Philadelphie Flyers, si zapísal 31. "shoutout" v kariére. "Bolo to skvelé. Keď vychytáte čisté konto, tak vždy to je príjemný pocit. Takže zatiaľ to je dobré," povedal Bryzgalov, ktorého v lete letci vyplatili z kontraktu. Olejári vyhrali štyri z posledných piatich duelov. V súboji s Nashvillom inkasoval brankár predátorov Marek Mazanec dvakrát v druhom dejstve. Českého brankára prekonali v rozmedzí 51 sekúnd Ryan Nugent-Hopkins a Taylor Hall. V 60. minúte potom ešte do prázdnej bránky uzavrel skóre Jordan Eberle.

Stretnutie kanadských tímov Ottawa Senators - Vancouver Canucks (2:5) bolo reklamou na švédsku hokejovú školu. V hale Canadian Tire Center totiž vyhlásili novinári za tri hviezdy večera hokejistov z krajiny "troch koruniek" - Henrika Sedina (0+2), Daniel Sedina (1+1) a Mika Zibanejada (1+0). Navyše, tridsaťtriročný D. Sedin zaznamenal svoj jubilejný 300. gól v zámorskej súťaži, čo sa mu podarilo ako 184. hráčovi v histórii. Švédsky útočník je v historickej tabuľke strelcov Vancouveru na treťom mieste za Trevorom Lindenom (318) a krajanom Markusom Näslundom (346). Vancouver o svojom triumfu na ľade "senátorov" rozhodol v prostrednej tretine, keď v rozpätí necelých deviatich minút otočil vývoj z 0:1 na 4:1. Všetko odštartoval spomínaný D. Sedin, na ktorého nadviazali David Booth, Jason Garrison a Dale Weise.

 

Sumáre - NHL: OTTAWA - VANCOUVER 2:5 (1:0, 1:4, 0:1)

Góly: 9. MacArthur (Methot, Ryan), 39. Zibanejad (Corvo, Spezza) - 21. D. Sedin (H. Sedin, Tanev), 22. Booth (Santorelli), 25. Garrison (H. Sedin, D. Sedin), 30. Weise (Garrison, Booth), 46. Santorelli. Brankári: Anderson (30. Lehner) - Luongo, strely na bránku: 39:28.

NASHVILLE - EDMONTON 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Góly: 26. Nugent-Hopkins (Petry, Eberle), 27. Hall (Gagner), 60. Eberle (Hall, Schultz). Brankári: Mazanec - Bryzgalov, strely na bránku: 33:28.