Main Content

Elitná zostava týždňa v NHL s Halákom v bráne (22.-28.10.)

sobota, 30. november 2013 10:48 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa v NHL s Halákom v bráne (22.-28.10.)
Elitná zostava týždňa v NHL s Halákom v bráne (22.-28.10.) | zdroj: © TASR

Nová sezóna 2013/2014 National Hockey League je v plnom prúde. V našej Elitnej zostave Vám prinášame výber najlepších hráčov na každom poste v uplynulom týždni zámorskej profiligy.

Brankár

Jaroslav Halák (Saint Louis Blues) Bilancia týždňa: 2 zápasy, 2 víťazstvá, 47 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 0,5 inkasovaných gólov na zápas, 1 shutout, 97,9% úspešnosť zásahov

Do našej Elitnej zostavy NHL sa prebojoval aj slovenský gólman Saint Louis Blues Jaroslav Halák, ktorý svoj tím doviedol dvomi výbornými výkonmi k štyrom bodom. Najprv si proti Minnesote Wild vďaka 22 bezchybným zákrokom pripísal na svoje konto shutout po výhre 3:0 a bol vyhlásený prvou hviezdou zápasu. Darilo sa mu aj na ľade Colorada. „Bluesmani“ zvíťazili 4:1, Halák za svoj chrbát pustil len 1 puk z 26 striel, ktoré na neho smerovali.

Obrancovia

Andrej Markov (Montreal Canadiens) Bilancia týždňa: 0+5

Ruský obranca začal týždeň jednou asistenciou na ľade Washingtonu Capitals, Montreal zdolal hokejistov z hlavného mesta USA 3:2. Ďalší bod za prihrávku si pripísal do štatistík v domácom súboji proti Pittsburghu Penguins. „Habs“ opäť slávili výhru 3:2. Týždeň zakončil skvelým výkonom v Buffale. Markova vyhlásili za druhú hviezdu zápasu, keď prihrával na všetky góly svojho celku a tešil sa z víťazstva 3:1.

Victor Hedman (Tampa Bay Lightning) Bilancia týždňa: 2+2

22-ročný Švéd v uplynulom týždni dokázal, že v ňom drieme obrovský potenciál. 198 centimetrov vysoký obranca sa jednou asistenciou na začiatku týždňa podieľal na vysokom víťazstve svojej Tampy Bay nad New Yorkom Rangers 5:0. Fantastický duel odohral proti Philadelphii Flyers. Bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu, zaznamenal bilanciu 2+1, z toho jeden z jeho presných zásahov bol víťazný a „blesky“ si do tabuľky pripísali výhru 4:2.

Útočníci

Chris Kunitz (Pittsburgh Penguins) Bilancia týždňa: 2+4

Ľavý krídelník Pittsburghu Penguins patril v poslednom týždni medzi najproduktívnejších hráčov ligy a jeho šesť bodov v sledovanom období ho katapultovalo do najlepšej dvadsiatky najproduktívnejších hráčov National Hockey League. Začiatkom týždňa zdolal Pittsburgh New York Islanders 4:3 a to aj vďaka Kunitzovi, ktorý sa stal prvou hviezdou zápasu po tom, čo zaznamenal bilanciu 2+1. Ďalší bod za asistenciu si do štatistík pripísal v Bostone, ktorý „tučniakov“ zdolal 4:3 po predĺžení. Bodovo sa dokázal presadiť aj v prestrelke s Torontom Maple Leafs. Na výhre 6:5 po samostatných nájazdoch sa podieľal dvoma gólovými prihrávkami.

Jevgenij Malkin (Pittsburgh Penguins) Bilancia týždňa: 3+5

Hviezdny center v posledných zápasoch bodovo explodoval. Gólom a asistenciou sa podieľal na výhre 4:3 s Islanders a dva body za asistencie si do štatistík pripísal aj na ľade Montrealu, ktorý „Pens“ zdolal 3:2. Jednu prihrávku zaznamenal aj v spomínanom súboji na ľade Bostonu (4:3 po samostatných nájazdoch). Najviac sa však odchovancovi Metallurgu Magnitogorsk vydaril súboj s Torontom Maple Leafs. Pittsburgh zvíťazil 6:5 po shootoutoch a vďačili za to predovšetkým Malkinovi, ktorý sa dvakrát strelecky presadil a k svojim gólom pridal aj jednu asistenciu.

Daniel Sedin (Vancouver Canucks) Bilancia týždňa: 2+5

Našu Elitnú zostavu uzatvára Daniel Sedin, ktorý týždeň začal bilanciou 1+2, Vancouveru pomohol zdolať Columbus 6:2. Bod za asistenciu zaznamenal v súboji s Chicagom, no „kosatkám“ to na výhru nestačilo. Obhajca Stanley Cupu vyhral 2:1. Jednou asistenciou sa Daniel prezentoval aj v ďalšom domácom súboji, tentoraz proti Los Angeles Kings. „Králi“ vyhrali 3:2 po predĺžení. 33-ročný švédsky reprezentant zakončil týždeň gólom a asistenciou na ľade Ottawy. Sedin sa spoločne so svojimi spoluhráčmi radoval z výhry 5:2.