Main Content

VIDEO: Úžasný gól Darrena Helma vo vzduchu

sobota, 30. november 2013 11:46 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Úžasný gól Darrena Helma vo vzduchu
VIDEO: Úžasný gól Darrena Helma vo vzduchu | zdroj: © TASR

V National Hockey League sa dnes v noci uskutočnilo dvanásť zápasov. O najzaujímavejší moment sa podľa všetkého postaral útočník Detroitu Darren Helm, ktorému sa podarilo streliť jeden z najkurióznejších gólov tejto sezóny.

26-ročný center prežil vskutku vydarený zápas. Na ľade New Yorku Islanders strelil dva góly, jeden z nich bol víťazný a ten druhý sa stal okamžite hitom internetu. Rodák z Winnipegu sa proti New Yorku Islanders strelecky presadil netradičným spôsobom, keď najprv využil svoju obrovskú rýchlosť, aby prekorčuľoval zadáka Isles Andrewa MacDonalda a pri jeho snažení ho nezastavil ani brankár Kevin Poulin, ktorý vyšiel z brány s cieľom skryť puk vo svojej výstroji. Helm sa zmocnil puku ako prvý, no kľučku na 23-ročného gólmana už nestihol previesť do finálnej fázy a s ochrancom svätyne New Yorku Islanders sa zrazil. Darren Helm spravil nevydarené salto počas ktorého zároveň dopravil puk do brány a mohol sa radovať z dvojgólového vedenia svojho tímu, ktoré zabezpečil svojimi gólmi. Detroit sa v konečnom zúčtovaní radoval z víťazstva 5:0 a Helm bol vyhlásený prvou hviezdou zápasu. 

V nočných dueloch zaujala aj prihrávka Joea Pavelskeho, ktorý v stretnutí so Saint Louis Blues nádherne prihrával na gól svojmu spoluhráčovi Joeovi Thorntonovi. Pavelski bol k svojmu kapitánovi otočený chrbtom, no aj tak mu dokázal naservírovať puk presne tam, kam to potreboval a 34-ročný center nemal problém poslať puk do brány. San Jose zvíťazilo 6:3.