Main Content

MSF14-Futbal: Del Bosque si pochvaľuje atmosféru v španielskej reprezentácii

sobota, 30. november 2013 15:05 | Autor: TASR

Madrid 30. novembra (TASR) - Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque varoval svojich hráčov, že budúcoročné majstrovstvá sveta v Brazílii budú najťažšími v histórii. "Na šampionáte bude 32 tímov a len jeden môže vyhrať. Budú to najťažšie majstrovstvá sveta v histórii," povedal Del Bosque vo svojej rodnej Salamance. Španielsko postúpilo na svetový šampionát do Brazílie bez kvalifikačnej prehry, keď stratilo len dva body po prekvapujúcej remíze doma s Fínskom a po nerozhodnom výsledku proti Francúzsku.

"Niektorí ľudia nás pasujú do úlohy favorita, ale po sklamaniach v minulosti nejdeme do Brazílie s prehnaným optiimizmom," povedal lodivod španielskej futbalovej reprezentácie. Del Bosque vyzdvihol jednu zo silných stránok svojho mužstva, dobré vzťahy medzi hráčmi a spôsob ako napríklad Iker Casillas a Xavi Hernandez neprenášali do reprezentácie svoje napäté vzťahy v kluboch.

"Mám k dispozícii vynikajúci tím. Sú tu Katalánci, Baskovia, Astúrijčania, Galícijčania a nie je žiadny problém," dodal Del Bosque, ktorému zatiaľ vrásky na čele robí len brazílsky rodák Diego Costa, ktorý pred reprezentáciou svojej rodnej krajiny uprednostnil Španielsko. "Brazílsky fanúšikovia môžu byť voči nám nepriateľsky naladení. Počas Pohára konfederácií Diego v tíme nebol a napriek tomu na nás pískali," povedal Del Bosque.