Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (1.12.)

nedeľa, 1. december 2013 10:10 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (1.12.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (1.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CAROLINA: Obranca Andrej Sekera, ktorý v sezóne 2013/2014 oblieka dres Caroliny Hurricanes vynechal piatkový súboj svojho tímu pre zranenie v hornej časti tela. Podľa zámorských informácií zranenie slovenského beka nie je vážne.

WINNIPEG: Útočník Evander Kane utrpel v súboji s Philadelphiou Flyers zranenie v dolnej časti tela po strete s bekom Braydonom Coburnom. Rozsah jeho zranenia nie je známy.

PHOENIX: Situácia ohľadom českého beka Rostislava Kleslu a jeho budúcnosti v arizonskom tíme sa opäť zmenila. Po tom, čo bol preradený do AHL a opätovne zapísaný na súpisku prvého tímu, skúsený zadák opäť poputuje na farmu do Portlandu.

NEW JERSEY: Do zostavy New Jersey Devils sa vrátil zadák Anton Volčenkov, ktorý vynechal sedem súbojov svojho tímu pre zranenie nohy.

DETROIT: Obranca Ian White opúšťa zámorie a skúsi šťastie v hokejovej Európe. Sezónu by mal dohrať vo švajčiarskej Ženeve. White naposledy pôsobil v Detroite Red Wings. 

COLUMBUS: Vedenie Columbusu Blue Jackets preradilo na farmu do AHL zadáka Tima Erixona.

KHL

SLOVAN: Bratislavský Slovan podpísal kontrakt do konca sezóny so svojím bývalým hráčom Miroslavom Šatanom, ktorý v novej sezóne zatiaľ nepôsobil nikde.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

POPRAD: So slovenskou najvyššou súťažou sa lúči zadák Jaroslav Kasík, ktorý opúšťa extraligový Poprad a v najbližších dňoch odcestuje do svojho nového pôsobiska v Českých Budějoviciach.

ZVOLEN: Káder obhajcov titulu zo Zvolena sa rozšíril o útočníka Dalibora Bortňáka, ktorý s vedením klubu podpísal ročnú zmluvu s následnou opciou pre sezónu 2014/2015.