Main Content

VIDEO: Noc v NHL v znamení krásnych zákrokov

nedeľa, 1. december 2013 10:17 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Noc v NHL v znamení krásnych zákrokov
VIDEO: Noc v NHL v znamení krásnych zákrokov | zdroj: © TASR

V jedenástich nočných zápasoch v National Hockey League sa o najväčší rozruch postarali brankári, ktorí opäť vytiahli niekoľko nádherných zákrokov. Medzi najvydarenejšie patrili zásahy Stevea Masona a Anttiho Niemiho počas shootoutov. Nie všetkým mužom v maskách sa však darilo. Ben Scrivens z Los Angeles svojou chybou nechtiac dopomohol Calgary k vstrelenému gólu.

Gólman Philadelphie Flyers Steve Mason odohral na ľade Nashville Predators perfektný zápas. Za svoj chrbát pustil len dve z 36 striel súpera a svoj tím doviedol k víťazstvu 3:2 po samostatných nájazdoch. Za dvojbodový zisk mohli "letci" vďačiť predovšetkým 25-ročnému Kanaďanovi, ktorý bol už prakticky prekonaný, no Mattovi Hendricksovi znemožnil strelenie gólu vďaka nádhernému zákroku, ktorý sa napokon ukázal v zápase ako rozhodujúci. 

Parádny zákrok počas shootoutov z talóna vytiahol aj fínsky gólman Antti Niemi, ktorý je jedným z favoritov na zisk pozície tímovej jednotky "Suomi" na budúcoročných ZOH v Soči. Rodák z fínskeho mestečka Vantaa mal pri nájazde Nicka Bonina z Anaheimu Ducks skutočne na mále, no fantastickým rozkľakom zneškodnil jeho obrovskú príležitosť a po tom, čo sa jediným úspešným exekútorom samostatných nájazdov stal Niemiho spoluhráč Joe Pavelski, "žraloci" oslavovali víťazstvo 4:3 po shoototoch. 

Zatiaľ čo Mason s Niemim boli pre svoje tímy hrdinami, opačné pocity musel mať po zápase Los Angeles Kings - Calgary Flames domáci ochranca svätyne Ben Scrivens, ktorý svojmu súperovi nechtiac dopomohol k otvoreniu skóre. Scrivens opustil svoju bránu po tom, čo chcel zachytiť nahodený puk do pásma "kráľov", no namiesto toho, aby zastavil puk a rozvinul nejakú akciu sa pošmykol a kiks bol na svete. Všemožnými spôsobmi sa ešte snažil zatiahnuť ručnú brzdu a zmariť súperovi veľkú príležitosť, no po prihrávke T.J. Brodieho potrestal hrúbku 27-ročného Kanaďana, ktorý nikdy nebol draftovaný Blair Jones. Calgary tak aj s pomocou Scrivensa si z mesta anjelov odviezli dva body po víťazstve 2:1, keď o deľbe bodov rozhodol 23 sekúnd pred koncom zápasu Mike Cammalleri.