Main Content

Hokej: Nová posila HKM Bortňák už v nedeľu v Košiciach

nedeľa, 1. december 2013 14:05 | Autor: TASR

Zvolen 1. decembra (TASR) - Novou posilou extraligového tímu HKM Zvolen sa stal 22-ročný útočník Dalibor Bortňák. Už v nedeľu mladý Sabinovčan odohrá v jeho drese prvý zápas proti HC Košice v Steel aréne.

Odchovanec Prešova odišiel legionárčiť už v dorasteneckom veku do českého Liberca, aby následne v roku 2008 jeho kroky smerovali do juniorskej WHL za veľkú mláku. Do českej extraligy vstúpil v drese Bielych tigrov v sezóne 2011/2012 a za Liberec odohral celkom 43 zápasov. Bortňák reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta do 17 i 18 rokov, v roku 2011 v americkom Buffale bol na MS 20 jeho spoluhráčom aj Zvolenčan Peter Hraško. Nová akvizícia HKM ale z majstrovského kádra pozná aj ďalších korčuliarov: "Z Liberca sa poznám samozrejme s Andrejom Podkonickým a z Prešova s Michalom Pichnarčíkom," citoval kluboý web D. Bortňáka a na margo podpisu zmluvy so zvolenským klubom dodal: "Viem, že pre HKM nebol začiatok súťaže dobrý. Zvolen je však na ceste hore a ja k tomu chcem svojimi výkonmi samozrejme prispieť."

"Daliborovi nič nebráni v tom, aby už v najbližšom kole hral," povedal generálny manažér HKM Milan Čanky. "Siahli sme po perspektívnom hráčovi a preto sme aj kontrakt postavili tak, aby u nás pobudol na dlhší čas. Zmluvu sme podpísali na prebiehajúcu sezónu s opciou na ďalší rok."