Main Content

Hokej: Chomutov vyhral v Kladne 2:1 aj s prispením Bartečka

pondelok, 2. december 2013 14:05 | Autor: TASR

Chomutov 2. decembra (TASR) - Chomutov zaznamenal v zápase 26. kola českej hokejovej extraligy dôležité víťazstvo 2:1 v Kladne, na ktorom sa asistenciou podieľal aj slovenský útočník Ľuboš Bartečko.

"Bol to mimoriadne ťažký zápas, Kladno hralo veľmi dobre. Súper mal niekoľko šancí, ale my sme sa ubránili a využili sme o jednu viac. Veľmi nás podržal brankár," citoval klubový web slovenského legionára. Bartečko si na svoje konto pripísal asistenciu pri druhom chomutovskom góle, keď v rohu klziska obral o puk domáceho Černoška a následne po posunul spoluhráčovi Hruškovi, ktorý zvýšil chomutovské vedenie na 2:0. "Po celý zápas sme sa snažili tlačiť pred súperovho brankára a dôkazom toho bola aj akcia na 2:0," konštatoval Bartečko a dodal: "Vyšlo nám to dokonale. Zbavil som sa hráča v rohu klziska a išiel som sám na bránku. Pred ňou som ale videl Davida Hrušku a len som mu puk posunul a on si so zakončením poradil dokonale."

Hráči Chomutova sa v Kladne prezentovali bojovným výkonom, mali však aj trocha šťastie, keď ich viackrát zachránila žŕdka. "Všetci do jedného sme si plnili svoje povinnosti, zodpovedne sme bránili. Pred stretnutím sme si hovorili, že nesmieme inkasovať, naopak, že musíme dať my prvý gól. Máme výborného brankára a verili sme, že nás podrží," zdôraznil Bartečko. Práve veľký počet inkasovaných gólov zrážal hráčov Chumutova v predchádzajúcich zápasoch na kolená. V Kladne sa to ale zmenilo. "V predchádzajúcich zápasoch sme urobili veľa chýb a na tie sme sa teraz zamerali. Nedodržiavali sme tie maličkosti, ktoré sme si pred zápasmi povedali a preto sme inkasovali až tak veľa gólov," vysvetlil Bartečko.

O ich výhre v Kladne podľa neho rozhodlo to, že každý z ich mužstva chcel vyhrať a pre úspešný výsledok urobil maximum. "Tvrdo sme si za tým išli a dreli sme až do konca. V závere sme síce dostali gól, ale to tesné vedenie sme si už postrážili." Bartečko v doterajšom priebehu sezóny v chomutovskom drese ani raz nechýbal. V 27 zápasoch dosiahol 13 bodov (4+9).