Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (3.12.)

utorok, 3. december 2013 11:11 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (3.12.)
Správy dňa z anglickej Premier League (3.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League

MANCHESTER UNITED: Šesť hlavných protagonistov nechýbalo na premiére dokumentárneho filmu "Ročník 92" o generácii futbalistov Manchestru United - Gary a Phil Nevillovci, Nicky Butt, Ryan Giggs, Paul Scholes a Beckham. Film pojednáva o legendárnej generácii United a ich úspechoch.

MANCHESTER UNITED: Napriek tomu, že Wayne Rooney má zmluvu len do leta 2014 United zostávajú v kľude a budúcnosť anglického reprezentanta chcú riešiť až v novom roku.  

MANCHESTER CITY: Záložník Manchestru City Yaya Touré sa podľa spoločnosti BBC stal Africkým futbalistom roka.

ARSENAL: Gunners by radi angažovali Youssoufa Mulumbu z West Bromu.

CHELSEA: V pondelok zverejnili mená piatich brankárov uchádzajúcich sa o miesto v prestížnej zostave World XI Award 2013. Medzi nominovanými je aj Petr Čech z Chelsea.

WEST BROMWICH: Dvadsaťročný útočník Saido Berahino podpísal s vedením "The Baggies" nový kontrakt do roku 2017.                           

SWANSEA: Útočník Wilfried Bony bude svojmu klubu chýbať pre zranenie stehenného svalu približne 10 dní.

PREMIER LEAGUE:  Anglická Futbalová asociácia dala vypracovať štúdiu, z ktorej vyplýva, že používanie svetlíc a dymovníc je v kolíske futbalu na vzostupe. V mnohých prípadoch dospelí zneužívajú deti na prenášanie výbušnín cez kontroly. V tejto sezóne sa od augusta do októbra vyskytlo už 96 takýchto prípadov.