Main Content

NHL: Hviezdami mesiaca november Kane, Malkin a Harding

utorok, 3. december 2013 21:05 | Autor: TASR

New York 3. decembra (TASR) - Hviezdami mesiaca november v zámorskej hokejovej NHL sa stali krídelník Chicaga Patrick Kane, center Pittsburghu Jevgenij Malkin a brankár Minnesoty Josh Harding.

Kane bol v novembri druhým najlepším strelcom, keď dal deväť gólov, z toho štyri víťazné. Celkovo zaznamenal rýchlonohý útočník 19 kanadských bodov a pomohol Blackhawks k 12 víťazstvám z 15 zápasov, vďaka čomu sa obhajca Stanley Cupu dostal na čelo celej NHL. Spoluhráč slovenských útočníkov Mariána Hossu a Michala Handzuša bodoval v 13 z 15 duelov a v šiestich získal viac ako jeden bod. Kane bodoval v dvanástich zápasoch v rade, čím si vytvoril osobné maximum. Dvadsaťpäťročný hokejista rozhodol gólom zápasy s Winnipegom, Dallasom, Edmontonom a Calgary. V 28 zápasoch nazbieral Kane 30 bodov a je celkovo piaty najproduktívnejší hráč súťaže.

Malkin získal v novembri najviac kanadských bodov, keď strelil štyri góly a zaznamenal 21 asistencií. Aj vďaka jeho produktivite vyhral Pittsburgh deväť zápasov a udržal sa na čele Metropolitnej divízie. Ruský útočník bodoval v 14 z 15 zápasov a jeho séria ôsmich zápasov minimálne s bodom je stále aktuálna. Najviac zažiaril v zápase s Floridou, keď pri víťazstve 5:1 získal štyri body (1+3). Malkin 21 bodmi v jednom mesiaci vyrovnal rekord Wayna Gretzkého z januára 1986. Dvadsaťsedemročný center s 28 asistenciami najlepší nahrávač NHL.

Brankár Harding vychytal v novembri osem desať víťazstiev s priemerom 1,88 inkasovaného gólu na zápas a s 92,5 percentuálnou úspešnosťou zásahov. V zápase proti New Jersey zaznamenal druhý shutout v sezóne a v deviatich z dvanástich zápasov inkasoval maximálne dva góly. Dvadsaťdeväťročný gólman Wild je s priemerom 1,45 gólu na zápas na čele celej NHL.