Main Content

NHL: Sekera oslávil návrat gólom a triumfom Caroliny vo Washingtone (2)

streda, 4. december 2013 08:05 | Autor: TASR

New York 4. decembra (TASR) - Slovenský hokejista Andrej Sekera oslávil návrat do súťažného kolotoča jedným gólom a triumfom Caroliny Hurricanes v noci na stredu na ľade Washingtonu Capitals 4:1. Dvadsaťsedemročný zadák sa presadil počas presilovky v 35. minúte, keď zvýšil na 3:0 a zaznamenal už svoj šiesty presný zásah v prebiehajúcej sezóne zámorskej NHL. Celkovo má na konte štrnásť kanadských bodov.

Sekera sa vrátil do zostavy "hurikánov" po dvojzápasovej absencii pre nešpecifikované zranenie v hornej časti tela. Carolina pritom bez jedného z kľúčových mužov svojej defenzívy obe stretnutia prehrala.

Hráči San Jose zvíťazili na ľade Toronta Maple Leafs 4:2 a zaznamenali už šiesty triumf v rade, ktorý ich vyniesol na druhú priečku Západnej konferencie. Na prvé Chicago pritom strácajú iba jeden bod a odohrali o dva zápasy menej. Blackhawks, v zostave s útočníkom Mariánom Hossom, prehrali pred vlastnými fanúšikmi s Dallasom tesne 3:4. Štvorzápasovú víťaznú sériu ťahajú hokejisti Pittsburghu, ktorí si poradili s NY Islanders 3:2 po predĺžení. Víťazný gól strelil v 64. minúte Sidney Crosby. Dvadsaťšesťročný center ich má v sezóne na konte už 15, pridal k nim aj 23 asistencií a s 38 bodmi kraľuje tabuľke produktivity celej NHL. O bod za ním zaostáva jeho oddielový kolega Jevgenij Malkin, ktorý si v noci pripísal na konto dve asistencie. O triumfe Los Angeles nad Anaheimom 3:2 rozhodol Dwight King ako jediný úspešný strelec až v 9. kole samostatných nájazdov.

výsledky:

Toronto - San Jose 2:4, NY Islanders - Pittsburgh 2:3 pp, Washington - Carolina 1:4 (SEKERA 1+0), Columbus - Tampa Bay 1:0, Florida - Ottawa 2:4, Chicago - Dallas 3:4, Nashville - Vancouver 1:3, Edmonton - Phoenix 2:6, Anaheim - Los Angeles 2:3 pp a sn

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v texte a o posledný výsledok.