Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.12.)

štvrtok, 5. december 2013 10:16 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.12.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL
 
NY RANGERS: Brankár New Yorku Rangers Henrik Lundqvist predĺžil svoj súčasný kontrakt s vedením manhattanského klubu o sedem rokov. Ročne bude švédsky gólman, ktorý sa radí medzi najlepších brankárov sveta poberať čiastku 8,5 miliónov dolárov. 
 
COLUMBUS: Gólman Columbusu Blue Jackets Sergej Bobrovskij sa v dueli s Tampou Bay zranil, keď si pri parádnom zákroku poranil nohu. Bližšie informácie ohľadom jeho zdravotného stavu zatiaľ neboli zverejnené. 
 
CALGARY: Calgary Flames nedovolilo útočníkovi Seanovi Monahanovi štartovať na tohtoročných majstrovstvách sveta juniorov. 
 
TAMPA BAY: Vedenie Tampy Bay Lightning musí riešiť nezávidenia hodnú situáciu. K už tak početným maródom sa pridal aj forward Ryan Malone, ktorý si zlomil členok a bude musieť nútene pauzovať tri až štyri týždne. 
 
TORONTO: Zranenie v hornej časti tela nedovolilo útočníkovi Toronta Maple Leafs Tylerovi Bozakovi dohrať súboj svojho tímu proti San Jose Sharks. 
 
TORONTO: V zostave „javorových listov“ proti San Jose chýbal aj Nazem Kadri, ktorý do zápasu nenastúpil po tom, čo sa dozvedel o úmrtí svojho starého otca. 
 
FLORIDA: Tréner Floridy Panthers Peter Horachek nie je spokojný s výkonmi Dmitrija Kulikova a tak duel proti Ottawe Senators sledoval ruský zadák len z tribúny ako zdravý náhradník. 
 
KHL
 
MINSK: Skúsený útočník Niklas Sundström nakoniec neposilní bieloruský Minsk. Švédsky forward sa rozhodol ukončiť svoju aktívnu hokejovú kariéru. 
 
VLADIVOSTOK: Novým trénerom Admiralu Vladivostok sa stal Sergej Svetlov, ktorý vo funkcii vystrieda Hannu Jortikku. 
 
NOVGOROD: Útočné rady Torpeda Nižnij Novgorod posilní forward Alexej Baďukov, ktorý naposledy pôsobil v Avangarde Omsk. 
 
SLOVENSKÁ EXTRALIGA
 
SKALICA: Vedenie HK 36 Skalica sa po vysokej prehre v Nitre (10:2) rozhodlo, že najbližší duel proti Banskej Bystrici budú mať všetci fanúšikovia voľný vstup na štadión.