Main Content

Futbal: Nezastaviteľný bombardér Suarez proti Norwichu už s tretím hetrikom

štvrtok, 5. december 2013 11:05 | Autor: TASR

Liverpool 5. decembra (TASR) - Legendárna tribúna The Kop skandovala jeho meno už po dokonanom hetriku v prvom polčase a keď v 75. minúte pridal štvrtý gól, to sa už otriasala v základoch. Luis Suarez potvrdil povesť bombardéra a FC Liverpool vďaka jeho galapredstaveniu zdolal v stredu Norwich City vysoko 5:1. Uruguajský kanonier zároveň prepísal štatistiky "The Reds", keď ako prvý hráč klubovej histórie dal proti jednému mužstvu už tretí hetrik.

Čistý hetrik dosiahol už v prvom polčase v rozmedzí 15.-35. minúty a po zmene strán pridal aj štvrtý gól a prežil famózny večer. Hostia síce znížili na 1:4, no posledné slovo aj tak patrilo domácim, Sterling spečatil na 5:1 po prihrávke nezastaviteľného Suareza.

Napriek dokonalému výkonu ukázal Suarez po zápase skromnosť a za najdôležitejší označil fakt, že tím, v základnej zostave aj so slovenským stopérom Martinom Škrtelom, sa dokázal otriasť po poslednej prehre s Hull City (1:3) a vrátiť sa na víťaznú cestu.

"Najpodstatnejšie je, že sme vyhrali. Pomohol som tímu a som za to veľmi rád. Bolo veľmi dôležité dosiahnuť dobrý výsledok, pretože naposledy sme nehrali dobre a prehrali sme," vyhlásil pre oficiálnu webstránku klubu liverpoolfc.com. "Vieme, že keď hráme doma, sme silní a musíme vyhrať," dodal momentálne najlepší kanonier anglickej Premier League, ktorý strelil v deviatich dueloch už 13 gólov.

Dvadsaťšesťročný útočník zároveň prepísal historické štatistiky Liverpoolu, keď proti Norwichu dosiahol hetrik hetrikov. Prvý trojgólový zápis do siete "kanárikov" zaznamenal 28. apríla 2012 na štadióne Carrow Road pri výhre 3:0, druhý 29. septembra 2012, keď "The Reds" triumfovali opäť na pôde súpera 5:2.

"Pred zápasom som o tom ani nevedel, no po ňom mi to niektorí hráči povedali. Je to dobré pre mňa, moju budúcnosť a moju históriu v klube. No hlavne to tímu dodá sebavedomie pred ďalším zápasom," uviedol. "Keď hrám proti Norwichu, nevidím rozdiel. Dnes bol proste šťastný deň a ja som pomohol tímu. Ja som skóroval, ale hra celého mužstva bola veľmi dobrá," dodal Suarez.

Liverpool momentálne figuruje na 4. priečke Premier League, keď v 14 dueloch nazbieral 27 bodov.