Main Content

NHL: Brankár Bobrovskij vynechá pre natiahnuté slabiny 4 až 5 týždňov

štvrtok, 5. december 2013 11:05 | Autor: TASR

Columbus 5. decembra (TASR) - Brankár Columbusu Blue Jackets Sergej Bobrovskij bude svojmu zámorskému hokejovému tímu chýbať napokon dlhšie, než sa pôvodne predpokladalo. Klub NHL zaradil v stredu svoju brankársku jednotku na listinu zranených hráčov pre problémy s natiahnutými slabinami, ktoré ju vyradia z hry na štyri až päť týždňov.

Dvadsaťpäťročný Bobrovskij nedochytal utorkový zápas proti Tampe Bay Lightining. Držiteľ Vezinovej trofeje z minulej sezóny sa zranil pri tom, ako skvelým spôsobom chytil do lapačky samostatný nájazd T.J. Browna. Spoluhráč slovenského útočníka Mariána Gáboríka neinkasoval ani gól, keď zaznamenal 18 zákrokov, ale v 45. minúte musel striedať.

Bobrovskij zostal po perfektnom zákroku asi minútu ležať a z ľadu mu museli pomôcť spoluhráči. Bobrovského nahradil medzi žrďami Curtis McElhinney, ktorý zaznamenal osem úspešných zásahov a udržal čisté konto Blue Jackets. Zápas rozhodol jediným gólom Nick Foligno. Úlohy brankárskej jednotky "modrokabátnikov" sa teraz zhostí McElhinney, chrbát mu bude kryť Mike McKenna, ktorého tím povolal z farmy v Syracuse (AHL). Informoval o tom denník USA Today.