Main Content

Hokej: Zvolen ukončil spoluprácu s Platilom, neosvedčil sa ani Heikkilä

štvrtok, 5. december 2013 19:05 | Autor: TASR

Zvolen 5. decembra (TASR) - Extraligový hokejový klub HKM Zvolen ukončil spoluprácu s českým obrancom Janom Platilom. Informáciu priniesol oficiálny web majstra. Platil prišiel pod Pustý hrad koncom októbra a v drese HKM odohral 10 extraligových zápasov. Pôsobenie ukončil s bilanciou jeden gól, jedna asistencia a dvanásť trestných minút.

"Hráč dostal určitý čas dohnať kondičné resty, ktoré u neho boli," vyjadril sa tréner Július Šupler a pokračoval: "Nárast Platilovej výkonnosti nebol podľa našich predstáv, od legionára očakávame, že bude hrať v prvej alebo druhej päťke, čo nenaplnil." Platil odcestoval zo Zvolena v stredu popoludní, deň pred ním klub opustil aj Fín Rami Heikkilä, ktorý bol v HKM na týždňovej skúške.

"Fínsky obranca sa vrátil domov, pretože na skúšku prišiel kondične nepripravený. Čo sa týka Platila, ďakujeme mu za služby a prajeme veľa úspechov na novom pôsobisku. Namiesto neho bude dostávať viac príležitostí zvolenský odchovanec Michal Pospíšil," komentoval pohyb v šatni generálny manažér Milan Čanky a dodal: "Mužstvo sa dáva dokopy po zdravotnej i hernej stránke, čo je na začiatku druhej polovice základnej časti veľmi potešujúca správa. Doplniť ho plánujeme ešte o jedného strelca a mám už nejaké predstavy o tom, kto by to mohol byť."