Main Content

NHL: Halák vychytal víťazstvo St. Louis, Hossov gól Chicagu k výhre nepomohol

piatok, 6. december 2013 07:05 | Autor: TASR

New York 6. decembra (TASR) - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák výraznou mierou prispel k hladkému víťazstvu St. Louis nad NY Islanders 5:1 v stretnutí zámorskej NHL. V noci na piatok odchytal celý duel a zneškodnil 22 z 23 streleckých pokusov súpera. Pre St. Louis to bola prvé víťazstvo po dvoch prehrách, naopak "ostrovania"ťahajú negatívnu sériu ôsmich prehier.

Líder Západnej konferencie Chicago nestačil na Minnesotu, z ktorej si odviezol tesnú prehru 3:4. Domáci síce po dvoch tretinách vyhrávali 2:1, v úvode tretieho dejstva však strhli Blackhawks skóre na svoju stranu. Hostí poslal do vedenia presný zásah slovenského útočníka Mariána Hossu. Wild dokázali odpovedať ešte dvoma gólmi a napokon si ustrážili tesné víťazstvo.

Z výhry sa tešila aj Carolina, ktorá triumfovala na ľade Nashvillu 5:2. V drese Hurricanes si bod do štatistík zapísal obranca Andrej Sekera za jednu asistenciu. Počas viac ako 24 minút strávených na ľade zaznamenal aj dva plusové body.

Výsledky:

Buffalo - NY Rangers 1:3, Toronto - Dallas 3:2 pp, Pittsburgh - San Jose 5:1, Montreal - Boston 2:1, Tampa Bay - Ottawa 3:1, Florida - Winnipeg 5:2, St. Louis - NY Islanders 5:1, Nashville - Carolina 2:5 (za hostí A. SEKERA 0+1), Minnesota - Chicago 4:3 (za hostí M. HOSSA 1+0), Edmonton - Colorado 8:2