Main Content

ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - Atlant Mytišči (9.12.)

pondelok, 9. december 2013 07:49 | Autor: Dávid Lech

ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - Atlant Mytišči (9.12.)
ANALÝZA: HC Slovan Bratislava - Atlant Mytišči (9.12.) | zdroj: © TASR

Po včerajšom vypätom súboji s Lokomotivom Jaroslavľ čaká na hráčov HC Slovan Bratislava ďalšia výzva. Tentoraz v podobe Atlantu Mytišči, celku, ktorý sa bude snažiť „belasým“ vrátiť tohtosezónnu prehru 1:0.

Zápas sa začína o 19:00 hod!

Dnešný súper Slovana sa v poslednom čase potýka s veľmi dobrou formou. Zverenci ruského kouča Alexeja Kudašova vyhrali tri zápasy v rade, keď si postupne poradili so zdatnými súpermi ako Dinamo Riga (1:2), CSKA Moskva (2:0) a HC Lev Praha (1:3). Hráči Mytišči sa tak budú snažiť natiahnuť svoju víťaznú sériu o ďalší zápas.

Do bránkoviska Atlantu sa podľa všetkého postaví jednotka tímu Stanislav Galimov, ktorý sa v novej sezóne zaraďuje medzi najlepších brankárov ligy. Popýšiť sa môže fantastickými štatistikami. Jeho percentuálna úspešnosť sa vyšplhala na 93,4% a v priemere inkasuje len 1,84 gólu na zápas. Chrbát mu bude kryť 28-ročný Sergej Borisov, ktorý v ročníku 2013/2014 nastúpil do 10 duelov.

Defenzívnymi stálicami Mytišči sú zadáci Bobby SanguinettiRafaelom Batyršinom, ktorí sú zároveň najproduktívnejšími obrancami svojho tímu.  Prvý menovaný však posledný duel v drese svojho tímu odohral 11. októbra. Od tohto dátumu sa v zostave neobjavil. Vedenie klubu sa tak v súčasnosti spolieha okrem Batyršina hlavne na Romana RukavišnikovaVitalija Novopašina.

Najväčším kameňom úrazu ruského celku je slabá ofenzíva. Útok Mytišči v 33 dueloch nastrieľal svojim súperom len 64 gólov, čo hráčov Atlantu radí spoločne s Novokuzneckom na druhú priečku v tabuľke najhorších útokov KHL. Najproduktívnejším hráčom tímu je dvanásťbodový KonstantinKolcov, ktorý je zároveň s jedenástimi presnými zásahmi najlepším strelcom svojho tímu. S bilanciou 6+6 mu sekunduje Alexander Kadejkin. Medzi tých kvalitnejších hráčov možno zaradiť aj Igora Radulova, Juha-Pekku Haataju či Andreasa Engqvista, ktorí sa však nepotýkajú s ideálnou formou.

Súpiska Atlantu Mytišči:
Brankári: Sergej Borisov, Stanislav Galimov, Michail Mejer
Obrancovia: Vitalij Aťušov, Rafael Batyršin, Maxim Velikov, Janne Niskala, Vitalij Novopašin, Alexej Petrov, Bobby Sanguinetti, Stefan Stepanov, Roman Rukavišnikov, Jaroslav Dyblenko
Útočníci: Jevgenij Arťuchin, Michail Gluchov, Ilja Kablukov, Konstantin Kolcov, Pavel Kopytin, Maxim Majorov, Alexej Michnov, Igor Radulov, Jurij Trubačov, Juha-Pekka Haataja, Nikolaj Škenin, Andreas Engqvist, Oleg Jašin, Alexander Kadejkin

„Belasí“ sa budú snažiť nadviazať na skvelú bilanciu s Atlantom Mytišči. So svojím dnešným súperom odohrali tri vzájomné zápasy a vo všetkých sa radovali z víťazstva. Vo vlaňajšom ročníku zvíťazili na ľade Mytišči 0:2, v domácom prostredí ruský celok zdolali 3:2. V súčasnej sezóne zvíťazili v Mytišči futbalovým výsledkom 1:0 po góle Juraja Mikúša.

Slovanisti budú mať v nohách včerajšie stretnutie proti Lokomotivu Jaroslavľ. Slovanisti po fantastickej záverečnej tretine zvíťazili 5:3 a do tabuľky si pripísali cenné tri body. V Západnej konferencii im však patrí naďalej predposledná priečka so stratou jedného bodu na dvanásty Čerepovec.

Zápas proti Jaroslavli odchytal Slovák Jaroslav Janus, ktorý sa prezentoval 20 úspešnými zákrokmi. Do brány by sa podľa všetkého mal postaviť aj v dnešnom dueli.

Čecha Kutláka, ktorý sa rozhodol opustiť Slovan, nahradil zadák Vladimír Mihálik. „Na ocot“ ostal Ján Brejčák, ktorý v súčasnej sezóne nastúpil zatiaľ len do dvoch stretnutí. Veľkú porciu minút by mali tradične odohrať elitní obrancovia Michal SersenMartinom Škoulom.

Dobrým znamením pre všetkých priaznivcov hokejistov z metropoly Slovenska je, že dokázali najlepšej obrane KHL nastrieľať až päť gólov. Výrazný podiel mal na tom Miroslav Šatan, ktorý sa dokázal dvakrát strelecky presadiť a do štatistík si pripísal aj dva plusové body. Skvelú formu jednou presnou strelou potvrdil mladík Andrej Šťastný. Potešil aj gól mladíka Marka Daňa, pre ktorého to bol druhý gól v sezóne.

Úvodné buly zápasu sa vhodí o devätnástej hodine, zápas môžete sledovať na obrazovkách televízie Sport2.
Týmto stretnutím Slovan ukončí svoju štvorzápasovú sériu domácich duelov a pomaly naberie smer Moskva, kde v piatok odohrá duel na ľade hviezdneho CSKA.

Náš tip

Na Slovan čaká druhý zápas za dva dni, čo bude nesmierne náročné. Atlant Mytišči sa môže popýšiť dobrou formou a preto tipujeme, že dnešný zápas rozhodne predĺženie prípadne nájazdový rozstrel. Odporúčame tipovať remízu. Kurz na x-ku v našej tipovacej lige sa pohybuje na hodnote 4,08.