Main Content

Hokej: Dukla Trenčín - HK 36 Skalica 4:5 v 30. kole extraligy - sumár, text

utorok, 10. december 2013 20:05 | Autor: TASR

Trenčín 10. decembra (TASR) -

Dukla Trenčín - HK 36 Skalica 4:5 (1:0, 2:2, 1:3)

Góly: 15. Bobček, 25. Toman, 34. Kútny, 46. Troliga - 27. Kropáč, 36. Lažo, 53. Obdržálek, 55. Obdržálek, 60. Obdržálek. Vylúčení: 6:6 navyše Lažo (Skalica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Staňo - J. Tvrdoň, Výleta, 1042 divákov.

Trenčanom sa už v úvode zápasu núkala šanca otvoriť skóre. Štvorminútovú presilovú hru však nevyužili, dokonca si ani nedokázali vytvoriť súvislejší tlak. Skaličania sa v 10. minúte dostali do zápasu, Kropáčovu príležitosť ale v poslednej chvíli zblokovala obrana Dukly. Domáci sa prebudili počas tretej presilovej hry. Na Rusnákovu prihrávku spoza bránky si v 15. minúte nakorčuľoval Bobček a strelou k žŕdke otvoril skóre.

Začiatok druhej tretiny patril Záhorákom. Po góle volala najmä Kuľhova strela, ktorá orazítkovala žŕdku Lašákovej bránky. Gól však padol na opačnej strane. Mikula nabil v 25. minúte Tomanovi, ktorý prudkou strelou prepálil Romančíka. Skaličania kontrovali už o dve minúty, keď Kropáč tečoval nahodený puk od modrej. Následne dokázal domáci brankár Lašák zázračne vytesniť pokus Šáteka. Trenčínu dvojgólové vedenie prinavrátil v 34. minúte Kútny, presadil sa v páde počas presilovej hry. Skaličania sa však už o dve minúty opäť dotiahli na rozdiel jedného gólu. Lažov ľahký puk po ľade z pravej strany prekĺzol pomedzi Lašákove betóny.

V 46. minúte po závare pred bránkou hostí skončil v sieti puk z hokejky Troligu. Po tomto góle sa zdalo, že tri body zostanú pod Čákovým hradom, opak bol však pravdou. Šesť minút pred koncom vykresal iskierku nádeje pre Skalicu Obdržálek a ten istý hráč vymietol o minútu nato ľavý horný roh Lašákov bránky, čím skóre duelu vyrovnal - 4:4. Rozhodnutie priniesla záverečná minúta. V presilovej hre o dvoch hráčov skóroval Obdržálek a zavŕšil tak hetrik, ktorým pomohol Skalici k obratu.