Main Content

Futbal-LM: Duel Galatasaray - Juventus pre husté sneženie v utorok nedohrali (2)

utorok, 10. december 2013 23:05 | Autor: TASR

Istanbul 10. decembra (TASR) - Utorňajší priamy súboj o postup v B-skupine futbalovej Ligy majstrov medzi Galatasarayom Istanbul a Juventusom Turín musel rozhodca po polhodine hry za stavu 0:0 prerušiť. Pre pokračujúce sneženie a krúpy sa zápas v utorok definitívne nedohrá.

Nepriaznivé počasie spôsobilo organizátorom problémy už pred úvodným výkopom dôležitého duelu. Po odprataní snehu z hracej plochy a jej okolia sa zápas napokon začal. Bielu loptu vymenil rozhodca Proenca za oranžovú, no tá sa postupom času v snehu strácala hráčom z dohľadu. Situácia sa vyhrotila v 32. minúte, keď hlavný arbiter prerušil zápas a hráči sa pobrali späť do šantí. Celé ihrisko pokryl sneh za sedem minút. Po uplynutí dvadsaťminútovej čakacej doby padlo rozhodnutie, že diváci výsledok v utorok nespoznajú.

"Zápas Juventus - Galatasaray sa v utorok nedohrá pre snehovú búrku, ktorá spôsobila, že terén zostal nehrateľný," píše sa na oficiálnej stránke UEFA. Rozhodca prerušil zápas v 32. minúte prvého polčasu a presne od tohto momentu sa oba tímy postavia proti sebe v náhradnom termíne. "Vzhľadom na článok 11.4 v stanovách sa zápas musí dohrať buď o deň neskôr, alebo v termíne, ktorý stanoví UEFA," uvádza sa v stanovisku.

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná v texte