Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (11.12.)

streda, 11. december 2013 10:37 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (11.12.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (11.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CHICAGO: Obhajca Stanley Cupu z Chicaga Blackhawks sa bude musieť vysporiadať s trojtýždňovou stratou svojej tímovej jednotky Coreyho Crawforda, ktorý je „out“ pre zranenie triesla. Na poste prvého gólmana tímu ho nahradí fínsky talent Antti Raanta.

NY RANGERS: Zadák New Yorku Rangers Marc Staal utrpel otras mozgu. Potvrdili to bližšie vyšetrenie, ktoré podstúpil 26-ročný obranca po tom, čo sa zranil v súboji s New Jersey Devils.

TORONTO: V priebehu tohto týždňa sa do zostavy Toronta Maple Leafs vráti uzdravený krídelník Joffrey Lupul, ktorý vynechal sedem duelov svojho tímu pre problémy s trieslami.

TORONTO: Torontu Maple Leafs bude dva zápasy chýbať Dion Phaneuf. Kapitán „javorových listov“ musí nútene pauzovať kvôli disciplinárnemu trestu za jeho faul na forwarda Bostonu Bruins Kevana Millera.

OTTAWA: Skúsený obranca Chris Phillips z Ottawy Senators sa v jednom z rozhovorom pre zámorské médiá vyjadril, že by rád pokračoval vo svojej profesionálnej kariére aj v budúcej sezóne a s celkom z hlavného mesta Kanady by rád predĺžil svoju zmluvu.

VANCOUVER: Na listinu zranených hráčov bol organizáciou Vancouveru Canucks zapísaný obranca Alexander Edler. Švédsky bek má problémy v dolnej časti tela.

EDMONTON: Nádejný útočník Edmontonu Oilers Tyler Pitlick sa vracia po zranení kolena do hry. Manažment „olejárov“ ho podľa všetkého ihneď po uzdravení pošle na farmu do Oklahomy.

KHL

MINSK: Gólman bieloruského Minsku Lars Haugen si poranil ľavý bedrový kĺb. V dôsledku zranenia si nezahrá minimálne jeden mesiac.

DONECK: Ruský forward hrajúci v ukrajinskom Donbasse Doneck sa dohodol s vedením klubu na predĺžení spolupráce. 24-ročný krídelník bude v Donecku pôsobiť ďalšie tri roky.

ČEĽABINSK: Lotyšský forward Lauris Darzinš sa ocitol na listine voľných hráčov, kde ho zaradil jeho súčasný klub Traktor Čeľabinsk.

SPARTAK & NOVOSIBIRSK: Moskovský Spartak sa s HC Sibir Novosibirsk dohodol na výmene útočníkov. Do metropoly Ruska sa sťahuje Nikolaj Lemťugov, opačným smerom putuje Alexander Nesterov.

MAGNITOGORSK & NIŽNEKAMSK: Ofenzívu Metallurgu Magnitogorsk posilní fínsky útočník Oskar Osala, ktorý prichádza z Neftechimiku Nižnekamsk výmenou za finančná kompenzácia + talentovaný forward Pavel Zdunov.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

VÝSLEDKY 30. KOLA:
Dukla Trenčín – HK 36 Skalica 4:5
MHC Martin – HK Poprad 1:2 po samostatných nájazdoch
MsHK Žilina – ŠHK 37 Piešťany 3:4 po samostatných nájazdoch
HC’05 Banská Bystrica – HKM Zvolen 1:6
HC Košice – HK Nitra 4:3