Main Content

Futbal-LM: Vrba sa rozlúčil s Plzňou víťazstvom a postupom do EL

streda, 11. december 2013 12:05 | Autor: TASR

Plzeň 11. decembra (TASR) - Tréner Pavel Vrba sa rozlúčil s Viktoriou Plzeň víťazstvom 2:1 nad CSKA Moskva v poslednom zápase skupinovej fázy Ligy majstrov. Vďaka nemu čakajú Viktoriu na jar zápasy v Európskej lige a kouč, ktorý sa posunul k českej reprezentácii, predviedol vďačným fanúšikom svoj obľúbený kotúľ vzad len v bielom tričku s krátkymi rukávmi.

Týmto gymnastickým prvkom sa tak v Plzni skončila jeho úspešná éra po piatich rokoch, dvoch mesiacoch a dvoch dňoch a 233 súťažných zápasoch. "Niekedy si spomeň, že to nebol stratený čas," svietilo mu pri odchode na obrovskom transparente s jeho podobizňou.

"Je to pre mňa sladké lúčenie," citoval idnes.cz úspešného trénera, ktorý si urobil dobré meno aj na Slovensku (Púchov, Žilina). "Bola to úžasná bodka, na ktorú budú v Plzni dlho spomínať. Ja na ňu budem spomínať celý život. Som rád, že sme po tretí raz po sebe postúpili do jarných zápasov v Európe, je to nádhera. Som maximálne spokojný."

Vrba hodnotí tento postup ako najcennejší. "Boli sme tí, ktorí zo skupiny nemohli postúpiť. Mali sme ťažšiu skupinu, ako pred dvoma rokmi. O to viac nás to teší. Už skôr som vymenoval sedem-osem zápasov, na ktoré sa nezabúda, a teraz k nim pribudol ďalší."

Svoju prvú oficiálnu rozlúčku s Plzňou zažil po poslednom ligovom zápase s Příbramom. Pri nej bolo podľa neho viac emócií. "Bol som dojatý. Ale, čo sa týka športovej bodky, priznám sa, že teraz je oveľa výraznejšia. Nič krajšieho som zažiť nemohol," povedal Vrba.

Vo svojom poslednom súboji sa mu podarilo zdolať ruského majstra. "Vyradili sme mužstvo, ktoré bolo nasadené v druhom koši. To je predsa obrovský úspech. Nespomínam si, že by sme v poslednom čase ruské mužstvá zdolávali. Síce so šťastím, ale zvládli sme to veľmi dobre."

Stretnutie z tribúny sledoval aj Dušan Uhrin mladší, ktorý by vraj mohol byť jeho nástupcom. "Nebudem sa púšťať do špekulácií niektorých novín. Každopádne, ak tu nastúpi akýkoľvek tréner a zavolá mi, nevidím dôvod, prečo by som mu nedal informácie o mužstve."