Main Content

Richard Kapuš má zálusk na ďalší titul

štvrtok, 11. november 2010 22:04 | Autor: Lívia Godová

Slovenský hokejista Richard Kapuš sa po dvoch rokoch v Kontinentálnej hokejovej lige vrátil opäť do Slovana Bratislava. So svojím materským klubom, v ktorom odohral 14 sezón sa šesťkrát radoval z titulu Majstra Slovenska.

Už od začiatku tejto sezóny potvrdzuje, že ešte nepatrí do starého železa. Tridsaťsedemročný útočník je druhým najproduktívnejším hráčom tímu. Na svojom konte má 18 bodov za 4 góly a 14 asistencií. 

Napriek dlhej sérií prehier Slovana, Richard Kapuš neľutuje svoj návrat do slovenskej extraligy. „Hokejový život v Rusku nie je jednoduchý, dlhé vzdialenosti sú náročné na cestovanie. Deti rastú, bol som často odlúčený od rodiny. Viacero faktorov zohralo úlohu, že som sa už chcel vrátiť domov. Mal som aj ponuku z iného klubu, ale rozhodol som sa takto. Slovan je Slovan,“ povedal pre denník Sme. Zároveň dodal, že za posledné dva ročníky, ktoré strávil na Sibíri, sa káder vlaňajšieho vicemajstra výrazne obmenil. Slovan Bratislava mal vždy najvyššie ambície. Aj tento rok sa pokúsi o zisk majstrovskej trofeje.
 
Richard Kapuš prestúpil v sezóne 2008/2009 do Metallurgu Novokuznetsk. Vedenie mužstva sa však začalo zbavovať starších hráčov, a tak prešiel do Lady Togliatti. Klub pre veľké finančné problémy rozviazal zmluvy s viacerými hokejistami a napokon skrachoval.