Main Content

Analýza: BNP Paribas Masters - štvrťfinálové súboje

piatok, 12. november 2010 12:59 | Autor: M M

Analýza: BNP Paribas Masters - štvrťfinálové súboje
Analýza: BNP Paribas Masters - štvrťfinálové súboje | zdroj: SITA

Dnes pokračuje ďalšími štyrmi zápasmi tenisový turnaj BNP Paribas Masters v Paríži. Postupne od 14tej hodiny sa predstaví na hlavnom kurte osem najlepších hráčov v boji o štyri semifinálové miestenky.

Roddick - Söderling, 14.00

V úvodnom dueli nastúpi Američan Andy Roddick proti Robinovi Söderlingovi. Švédsky tenista zdolal v 3. kole domáceho Gillesa Simona 2:0 a zhodným výsledkom aj Stanislasa Wawrinku. Najmä výkon v druhom sete úvodného vystúpenia bol kvalitný, Simonovi nadedlil kanára. V nasledujúcom zápase proti Wawrinkovi stratil hneď v úvode servis, potom doháňal a napokon získal pvrý set až v tajbrejku. V druhom dejstve prelomil súperovo podanie a získal ho pomerom 6:3.

Američan Andy Roddick si zmeral sily v 3. kole proti Fínovi Nieminenovi a v ďalšom proti Ernestsovi Gulbisovi z Lotyšska. Obom hráčom vzal podanie v druhom geme úvodného setu a získal si tak náskok 3:0. Roddick sa prezentoval najmä presnými slajzovanými údermi.

  • Náš tip: Söderling vyhrá 2:1

Davydenko - Llodra, 16.00

V druhom dnešnom súboji nastúpi Davydenko proti Llodrovi. Zápas sa začína hneď po skončení úvodného, zruba o 15:30. Miernym favoritom je ruský tenista Nikolaj Davydenko. Proti domácemu Llodrovi to bude mať ťažšie aj preto, že nebude za ním stáť publikom. Ďalším faktom hrajúcim Llodrovi do karát je sebavedomie. To sa mu po včerajšej prekvapivej výhre 2:0 nad Novakom Djokovičom rapídne zdvihlo. Napriek týmto faktom je bezpochýb kvalitnejším hráčom Davydenko, ktorý si bude musieť dať pozor na to, aby sa trafil do prvého podania. Llodra je aj špecialistom na štvohry a vďaka tomu je na príjme pri druhom servise častokrát úspešní ako iní hráči. Na vlastnej koži sa o tom presvedčili aj jeho tohtoturnajoví súperi - Djokovič, Isner a Starace.

  • Náš tip: Davydenko vyhrá

Federer - Melzer, 19.30

V treťom zápase si zmerajú sily nasadená jednotka Roger Federer s Jurgenom Melzerom. Melzer sa už nemôže dostať na Turnaj majstrov do Londýna, aj preto bude hrať uvoľnenie. Rakúšanovi sa podarilo v Paríži vyradiť aj nevýrazne hrajúceho Davida Ferrera, ale Roger Federer je iná kategória. Rodák z Viedne to bude mať dnes veľmi ťažké. Federer zdolal rozdielom štyroch gemov Gasqueta a rozdielom piatich Čecha Štepánka.

  • Náš tip: Roger Federer vyhrá v handicape +4,5

Murray - Monfils, 21.30

Program dňa uzavrie súboj Brita Andyho Murrayho s Gael Monfilsom. Francúzsky tenista bude hnaný vpred vypredaným publikom. To sa ukázalo ako rozhodujúci moment aj vo včerajšom súboji proti Fernandovi Verdascovi. Ako Murray, tak aj Monfils odohrali trojsetvoé zápasy, Murray skončil až včera krátko pred polnocou po víťazstve nad Marinom Čiličom. Favoritom je stále Murray, no tipujeme, že postúpi Monfils hnaný domácim davom.

  • Náš tip: Monflis vyhrá