Main Content

ANALÝZA: CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava (13.12.)

piatok, 13. december 2013 00:52 | Autor: Dávid Lech

ANALÝZA: CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava (13.12.)
ANALÝZA: CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava (13.12.) | zdroj: © TASR

Hráči Slovana Bratislava odcestovali do metropoly Ruska, kde dnes odohrajú zápas so svojím sokom z CSKA. Dnešným duelom začnú „čadovci“ sériu dvoch duelov na ľade súperov, ktoré odohrajú pred Vianocami.

Zápas začína o 16:00 hod!

CSKA Moskva patrí medzi najlepšie tímy v Kontinentálnej hokejovej lige. Zverencom amerického kouča Johna Torchettiho patrí momentálne tretia priečka v Západnej konferencii. Na svojom konte majú 65 bodov, ktoré pozbierali v 38 dueloch. Aktuálna forma „červených“ nie je práve najlepšia. V posledných stretnutiach predvádzali nekonzistentné výkony. Naposledy pred očami svojich divákov podľahli pražskému Levu rozdielom triedy 0:3. Predtým si však pripísali na svoje konto dve cenné výhry, keď zdolali druhý najlepší celok KHL SKA Petrohrad 2:0 a taktiež Severstaľ Čerepovec 3:2.

Moskovský klub sa môže popýšiť dvoma vyrovnanými brankármi. Na súpiske nájdeme aj slovenského gólmana Rastislava Staňu, ktorý zatiaľ márne hľadá svoju minuloročnú perfektnú formu. Staňa zatiaľ nastúpil do 23 duelov, udržal si v nich 91,1% úspešnosť zásahov a v priemere inkasuje 2,33 gólov na zápas. Parádne ho dopĺňa Ilja Proskurjakov, ktorý sa môže popýšiť ešte lepšími štatistickými číslami. V priemere inkasuje len 1,85 gólov na zápas a jeho percentuálna úspešnosť sa zatiaľ zastavila na parádnom čísle 93,8%.

Najproduktívnejším obrancom tímu je Georgij Mišarin, ktorý má na svojom konte jedenásť kanadských bodov za tri góly a osem asistencií. Medzi elitných bekov sa radia aj Andrej Pervyšin (2+5) s Nikitom Zajcevom (2+3), ktorí sú najvyťaženejšími zadákmi moskovského celku.

Najproduktívnejším hráčom tímu je Nikolaj Prochorkin s 26 kanadskými bodmi. S 15 presnými zásahmi je zároveň aj najlepším strelcom ruského veľkoklubu. Parádne štatistiky má najväčšia hviezda CSKA Alexander Radulov, ktorého v rozlete v tejto sezóne zbrzdilo nepríjemné zranenie. V 22 zápasoch zatiaľ pozbieral skvelých 24 bodov. Obrovské problémy by mali defenzíve Slovana robiť aj Igor Grigorenko, Alexej Morozov, Ilari Filppula či Oleg Saprykin.

Súpiska CSKA Moskva:
Brankári: Ilja Proskurjakov, Rastislav Staňa
Obrancovia: Sergej Gimajev, Denis Denisov, Stanislav Jegoršev, Nikita Zajcev, Georgij Mišarin, Andrej Pervyšin, Jakov Rylov, Steve Eminger
Útočníci: Igor Grigorenko, Vladimir Žarkov, Ruslan Zajnullin, Ilja Zubov, Viktor Kozlov, Roman Ljubimov, Alexej Morozov, David Nemirovskij, Ivan Neprjajev, Alexander Radulov, Brandon Reid, Oleg Saprykin, Sergej Fjodorov, Fjodor Fjodorov, Ilari Filppula, Sergej Širokov, Nikolaj Prochorkin, Alexander Frolov, Igor Fefelov

Slovan odcestoval na svoj dvojzápasový trip v tomto zložení:
Godla, Janus, Kopřiva – Brejčák, Mihálik, Mojžíš, Sersen, Škoula, Štajnoch – Bakoš, Bartovič, Bližňák, Daňo, Hudáček, Kudrna, Ölvecký, Matoušek, Miklík, J. Mikúš, T. Mikúš, Mráz, Radivojevič, Šatan, Šťastný, Vondrka

Tréner Rostislav Čada bude mať k dispozícii kompletný trojlístok brankárov. Jednotkou v tíme je Slovák Jaroslav Janus. Chrbát by mu mal kryť Čech Miroslav Kopřiva, no nie je vylúčené, že sa na striedačku posadí aj mladík Denis Godla.

Slovanu bude na tripe chýbať kanadský bek Jonathan Sigalet, ktorý so svojimi spoluhráčmi neodletel do Moskvy pre zranenie v hornej časti tela, ktoré si privodil v nedeľňajšom súboji s Lokomotivom Jaroslavľ. Slovan bude mať k dispozícii presnú šestku zadákov. Do hry sa tak dostane aj JánBrejčák, ktorý v tejto sezóne odohral len tri zápasy.

Do zostavy Slovana sa vráti center Juraj Mikúš, ktorý predchádzajúce štyri duely svojho tímu vynechal pre zranenie v hornej časti tela. Jeho štart v dnešnom stretnutí však zatiaľ nie je stopercentný. 26-ročný forward okomentoval svoj návrat na ľad pre oficiálny web Slovana takto: "O tom či nastúpim sa rozhodne zajtra, isté to nie je. Na tripe nás čakajú náročné zápasy. Boli by sme radi, keby sme bodovali a pred reprezentačnou prestávkou sa opäť o niečo dotiahli na tímy, ktoré sú pred nami.“

V októbrovom domácom dueli prehral Slovan s CSKA 2:3. Rovnakým rozdielom prehrali v domácom súboji aj v minulom ročníku, na moskovskom ľade prehrali 4:1.
Úvodné buly stretnutia sa vhodí o šestnástej hodine.

Po tomto dueli budú mať hráči Slovana jeden deň na presun do Prahy, kde s miestnym Levom odohrajú svoj posledný predvianočný súboj. Zápas začne v nedeľu o šestnástej hodine.

Náš tip

Slovan svojho dnešného súpera ešte nikdy nezdolal a naša redakcia tipuje, že sa táto negatívna séria natiahne o ďalší zápas. V našej tipovacej lige je na víťazstvo CSKA Moskva vypísaný kurz 1,49