Main Content

Hokej: HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany 2:3 pp a sn v 31. kole - sumár, text

piatok, 13. december 2013 20:05 | Autor: TASR

Skalica 13. decembra (TASR) -

HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany 2:3 pp a sn (0:2, 2:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 25. Školiak, 32. Trška - 14. Filip, 20. Cuník, roz. nájazd Melichárek. Vylúčení: 4:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bundil, Jonák - Bednár, Snášel, 1275 divákov

Hostia z Piešťan vstúpili do zápasu aktívne a už v 3. minúte sa mohli ujať vedenia, Saliji však svoj prienik na Lipovského gólom nezakončil. "Havrani" sa následne usadili v útočnej tretine, no domáca defenzíva ich do priameho ohrozenia bránky nepúšťala. V 6. minúte sa mohlo skóre meniť na opačnej strane, to by však Mráz musel namieriť presnejšie. O dve minúty nato sa pokúšal oklamať Lipovského Melichárek, skalický gólman sa ale zaskvel a situáciu vyriešil dobrým zákrokom. Piešťanom sa napokon podarilo skórovať v 14. minúte, keď prestrelil obranca Filip všetko, čo mu stálo v ceste. V závere prvej časti hry sa hostia radovali aj druhýkrát, presilovku sa podarilo využiť Cunikovi.

Domáci sa po zmene strán dočkali vyrovnania v 25. minúte, keď sa pri početnej prevahe podarilo prepasírovať puk za Šúreka útočníkovi Renému Školiakovi. Skalica následne prebrala iniciatívu v hre a hostia mali čo robiť, aby opäť neinkasovali. V 28. minúte mohol vyrovnať opäť Školiak, ale neuspel rovnako ako o minútu neskôr Kutálek a po ňom aj Mikéska. V 32. minúte bol však brankár Piešťan už bezmocný, keď sa presne ponad lapačku trafil obranca Trška.

Skaličania v tretej tretine zacítili vôňu troch bodov a duel sa snažili rozhodnúť. V 43. minúte pohrozil strelou švihom Preisinger, Šúrek si však s jeho pokusom poradil. O šesť minút neskôr mohol nakloniť misky váh na stranu Záhorákov Obdržálek, ale v tesnej blízkosti piešťanskej bránky tretí gól nezaznamenal. V 56. minúte si vylámal zuby na Šúrekovi aj Mráz, ktorý mohol dorážať koľko chcel, no puk za chrbát piešťanského gólmana nepretlačil.

Piešťany napokon doviedli duel do predĺženia, v ktorom gól nepadol. O víťazovi a deľbe bodov tak rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejší hostia vďaka Tiborovi Melichárkovi.