Main Content

Futbal: Mourinho nechce ukončiť sezónu s prázdnymi rukami bez trofeje

sobota, 14. december 2013 14:05 | Autor: TASR

Cobham 14. decembra (TASR) - Portugalský futbalový tréner Jose Mourinho vyhral vo svojej kariére v elitných tímoch vždy aspoň jednu trofej v sezóne. Svoju sériu by rád predĺžil a nechce so svojim aktuálnym klubom FC Chelsea Londýn skončiť s prázdnymi rukami.

V minulom ročníku vybojoval s Realom Madrid len španielsky Superpohár, čo 50-ročný kontroverzný kouč označil za najhoršiu sezónu. "Ani nerozmýšľam nad tým, že nič nevyhráme. Mojou športovou aj životnou filozofiou je myslieť vždy na najvyššie méty," povedal Mourinho anglickým médiám pred sobotňajším domácom zápasom Premier League proti Crystal Palace.

Neúspechy sa v Chelsea nenosia. Ruský majiteľ klubu Roman Abramovič vyhodil počas 10 rokov vládnutia až deväť trénerov, hoci "The Blues" získal za jeho éry dve európske a deväť domácich trofejí. Mourinho v rokoch 2004 až 2007 doviedol klub zo Stamford Bridge k dvom titulom v Premier League, raz vyhral Pohár FA a dvakrát Ligový pohár.

Po návrate na Stamford Bridge sa mu však zatiaľ veľmi nedarí. V Lige majstrov prehral dvakrát s FC Bazilejom a v Premier League podľahli jeho zverenci Newcastlu United, FC Evertonu a Stoke City. V tabuľke je Chelsea na treťom mieste. Vo štvrťfinále Ligového pohára sa londýnsky klub stretne s AFC Sunderlandom. V lige si do Vianoc skríži cestu so silnými súpermi Arsenalom Londýn a FC Liverpoolom. "Vybral som si náročnú úlohu, ale nesťažujem sa. Mám rád výzvy. Bolo by jednoduché povedať, že potrebujem štyri, päť, šesť rokov na vybudovanie tímu, ale v Chelsea máme inú filozofiu. Nie sme favoritmi v lige, ani v Lige majstrov, ale budeme bojovať o čo najlepšie výsledky," povedal Mourinho.