Main Content

Lyžovanie-SP: Weiratherová sa v super-G dočkala, senzácia Švédky Klingovej (2)

sobota, 14. december 2013 14:05 | Autor: TASR

St. Moritz 14. decembra (TASR) - Tina Weiratherová z Lichtenštajnska dominovala v sobotňajšom super-G Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo švajčiarskom St. Moritzi a po dvoch druhých miestach za sebou v predchádzajúcich pretekoch SP sa dočkala premiérového tohtosezónneho triumfu.

Weiratherová zvládla 1881 m dlhú trať Engiadina za 1:17,38 a na pódium sa postavila v tomto ročníku seriálu už celkovo piatykrát. Druhá senzačne skončila až s číslom 44 štartujúca Švédka Kajsa Klingová (+0,31), za ňou sa zoradila trojčlenná ekipa členiek rakúskeho zjazdárskeho tímu - tretia Anna Fenningerová (+0,39), štvrtá Elisabeth Görglová a piata Nicole Hospová.

Na tohtosezónny víťazný hetrik v super-G nedosiahla domáca Švajčiarka Lara Gutová, po dvoch vavrínoch v sérii sa musela uspokojiť tentoraz so 7. miestom (+1,12). Napriek tomu zostala líderkou celkového poradia so 482 bodmi pred Weiratherovou (445) a Nemkou Mariou Höflovou-Rieschovou (437).

"Zašla som takmer bezchybnú jazdu. Lepšie to snáď ani nemohlo byť," povedala v cieli po svojom druhom víťazstve v pretekoch SP v kariére Weiratherová.

V známom švajčiarskom lyžiarskom stredisku neštartovala štvornásobná celková víťazka SP Američanka Lindsey Vonnová, ktorá zvolila pre dlhodobé problémy s kolenom voľnejší program s ambíciou byť stopercentne fit na budúcoročných ZOH v Soči. V Európe sa prvýkrát po zranení predstaví až v závere roka - 21. decembra v zjazde vo francúzskom Val d'Isere.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 3. odseku a o 4. a 5. odsek