Main Content

Futbal: Sissoko nechtiac udrel rozhodcu Jonesa do nosa a zakrvavil mu tvár

sobota, 14. december 2013 22:05 | Autor: TASR

Londýn 14. decembra (TASR) - Futbalový stredopoliar Newcastlu United Moussa Sissoko v závere sobotňajšieho duelu Premier League v St. James Parku proti Southamptonu (1:1) nechtiac udrel hlavného rozhodcu Mikea Jonesa rukou do nosa.

Sissoko stál v pokutovom území hostí pri klačiacom brankárovi Paulovi Gazzanigaovi. Pri následnom prudkom pohybe jeho ruky si to odniesol nos hlavného rozhodcu. Ten po údere padol na trávnik a z nosa sa mu spustila krv.

Podľa trénera "strák" Alana Pardewa išlo o náhodný moment. "Na konci to už trošku bola rozprávková šou. Atmosféra bola vypätá. Jeden z hráčov pravepodobne nekonal najlepšie a stalo sa, čo sa stalo. Ideme ďalej," citovala agentúra Reuters slová kouča Newcastlu.

Päťdesiatdvaročný Pardew následne poňal celú situáciu humorne a z hlavného rozhodcu si vystrelil. "Rozhodca mal červený nos, zrejme sa snažil prichystať kostým na vianočnú párty," vtipkoval a následne na adresu Jonesa dodal: "Musím však povedať, že to vzal dobre a s humorom."

O tom, že záver spomínaného duelu bol nervózny, svedčí aj záverečná strkanica trénerov brankárov. Oboch "kohútov" napokon oddelil až delegát stretnutia. "To, čo sa stalo na konci zápasu, nie je dobrým príkladom pre nikoho z nás a ani pre futbal," uviedol tréner hostí Mauricio Pochettino pre Southampton Daily Echo.