Main Content

Analýza: BNP Paribas Masters - semifinálové súboje

sobota, 13. november 2010 01:18 | Autor: M M

Analýza: BNP Paribas Masters - semifinálové súboje
Analýza: BNP Paribas Masters - semifinálové súboje | zdroj: SITA

V parížskej hale Bercy sa dnes dozvieme mená finalistov prestížneho tenisového turnaja BNP Paribas Masters. O účasť v ňom bude bojovať aj dvojica domácich tenistov - Michaël Llodra a Gaël Monfils. Štvoricu dopĺňajú Švéd Robin Söderling so svetovou dvojkou Rogerom Federerom.

Robin Söderling - Michaël Llodra, 14:00

O prvý semifinálový duel sa postará Švéd Robin Söderling s prekvapením turnaja Michaëlom Llodrom.
Štvrtý nasadený Söderling sa zatiaľ prezentuje vo výbornom svetle. Na turnaji nestratil ani set. Po výhre nad Gillesom Simonom (6:4, 6:0), Stanislasom Wawrinkom (7:6 (3), 6:3) a po štvrťfinálovom vyradení Andyho Roddicka (7:5, 6:3) sa zaslúžene prebojoval do semifinále. Prekonal aj menší herný výpadok a to hneď v úvodnom sete prvého zápasu s domácim Simonom. Pravda, jeho výkon bol možno ovplyvnený únavou či nejakým menším vírusom, keďže si v tomto zápase vyžiadal aj pomoc fyzioterapeutov. Rodák z Tibra hrá v pohode, pre Llodru bude ťažkým orieškom.

V podobnom svetle ako Švéd sa prezentuje domáci hráč. V prvom kole si poradil s Talianom Staracem, zdolal ho 2:0. V podobnom duchu sa niesol aj druhý zápas, Johna Isnera zdolal 2:0. Zdobilo ho najmä podanie a returny. V ďalšom kole senzačne zdolal nasadenú dvojku Novaka Djokoviča 7:6 (6), 6:1. Srb sa síce sťažoval na extrémne rýchly povrch, no bolo mu to málo platné. V skvelých výkonoch pokračoval rodák z Paríža aj v zápase proti Davydenkovi (2:0), toho zmietol z kurtu najmä v druhom sete (6:2).

  • Náš tip: Robin Söderling vyhrá

Roger Federer - Gaël Monfils, 16:00

Druhá semifinálová bitka prináša divácky pútavý súboj domáceho Gaëla Monfilsa s favorizovaným Švajčiarom Rogerom Federerom.

Vo včerajšom štvrťfinále podal Monfils proti Andymu Murraymu kvalitný výkon. Presadzoval sa najmä v prvom a treťom sete, keď bil do Murrayho útočnou hrou. V jeho prospech boli aj dlhé výmeny. Pokiaľ Francúz neupustí od bojovného výkonu a nebude kaziť ľahké loptičky, tak má proti Švajčiarovi šancu na úspech. Dôležité ostáva ešte trafiť sa do prvého servisu.

Roger Federer prechádza turnajom viac-menej hladko a v tomto zápase je výrazným favoritom. V úvodnom dueli proti Gasquetovi vyhral rozdielom štyroch gemov, v ďalšom dueli rozdielom piatich proti Štepánkovi, no na mále mal proti Melzerovi. Ak by Rakúšan za tajbrejkového stavu 4:4 pri vlastnom podaní nepokazil ľahkú loptičku, všetko mohlo byť. Zápas by mohol ísť do ďalšieho setu. Federer nakoniec triumfoval 6-1, 7-6 (4).

  • Náš tip: Monfils vyhrá pri handicepe +4,5